Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да разберете, че кучето ви е сърдито – ЧАСТ 1

07 февруари 2022, 10:50 часа

Не, те няма да затръшват врати или да ви крещят, но има категорични индикатори, че кученцето ви е ядосано. Прочетете, за да разберете какви са те.

Ушите му показват, че не е „впечатлено“

Когато ушите на кучето са висящи назад, заедно с наведена глава, затворена уста и стегнати устни, това може да означава, че е ядосано на вас, казва Ейприл Олшавски, оценител, треньор и поведенчески консултант в Американския киноложки клуб. „Езикът на тялото е единственият начин кучетата да общуват с нас“, обяснява тя. „Изучавайки езика на тялото на вашето куче, можете да научите много за неговите емоции.

Няколко сериозни разтривания по корема и драскотини по ушите бързо ще решат проблема. „Вероятно е вашето куче да забрави каквото и да сте направили, само и само го разтриете за няколко минути“, казва тя.

Храните ли кучето си правилно

Прозявките

Противно на това, което може би си мислите, големите прозявки не означават, че кучето ви е отегчено от вашите банални шеги – това всъщност е знак, че то е стресирано, разстроено и развълнувано, казва Сара Тейлър, директор по поведение на животните и обучение. Важно е да обърнете внимание на този сигнал и незабавно да извадите кучето си от ситуацията, с която не се справя добре, казва тя.

Облизвания

Кучетата могат да покажат, че са неспокойни или в беда, като многократно облизват носа и устните си, казва Тейлър. Това е особено вярно, ако наблизо няма достойна за слюнка храна, която да накара слюнката им да потече от глад. В ситуация, в която тя вижда, че това се случва често, е, когато кучетата са прегръщани от деца или непознати. Решението е просто. „Спрете всяка случайна прегръдка“, казва тя.

Най-харесваните имена на мъжки кучета

Не ви гледат в очите

Ако кучето ви откаже да срещне погледа ви и ви обърне гръб, ще разберете, ви е ядосано. „Куче, което е щастливо и се чувства удобно, вероятно ще има желание да осъществи зрителен контакт със собственика си и да потърси тяхното внимание, докато куче, което е ядосано или разстроено, може да избегне този тип взаимодействие и да се отдалечи от собственика си, да напусне стаята или дори спи в различен район“, казва още Сара Тейлър.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес