Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да разбера коя прическа ми отива?

21 април 2022, 15:30 часа

Прическата – цветът, текстурата и дължината на косата – оказват съществено влияние върху визията и променят излъчването. Прическата може да промени до неузнаваемост дамите в положителна или отрицателна посока. Подходящата прическа може да направи от обикновеното момиче - блестяща красавица.

Изпробването на различни дължини и цветове при фризьора обаче е скъпо занимание, което не е и възможно да се извърши в пълнота, тъй като веднъж отрязана, косата не може да бъде върната на мястото ѝ, ако осъзнаете, че момчешките прически не правят комплимент на чертите на лицето ви. Същото се отнася и за цвета – леки промени са възможни в рамките на един ден, но не и изпробване на множество цветове, преди да изберете своя. Всичко това прави отговора на въпроса как да разбера коя прическа ми отива важен за дамите.

Направете си прическа според зодиакалния знак

Как да разбера коя прическа ми отива?

Има няколко възможности, част от които са свързани с познаване на формата на лицето и подходящата прическа за нея, придобит опит, усет и познания за тоновете и подтоновете на тена, а други са съвременни и иновативни.

Преди години, за да си отговорим на въпроса коя прическа ми отива, трябваше да проверим кои дължини и цветове отговарят най-добре на формата на лицето и на тена ни. Известно е, че формата на лицето може да бъде овална, кръгла, квадратна, правоъгълна и сърцевидна.

  • За овалните лица е подходяща почти всяка прическа. Дамите, дарени с подобна форма на лицата си, могат да се насладят на пищни букли, права коса с обем в долната част, лоб, дълъг бретон.
  • Дамите със сърцевидни лица, които се питат как да разбера коя прическа ми отива, могат да заложат на етажирани дължини, бретон – до веждите или страничен, който да уравновесява чертите и да прикрива по-широкото чело.
  • Кръглите лица получават комплименти с прическа тип боб или следва да заложат на пластове.
  • Квадратните лица се разхубавяват с бретон, носен на една страна, и изтъняване на долната част на косата.

Съществуват и колористи, които могат да определят най-подходящия цвят за вас според цвета на очите и тена ви. Всичко това може да даде известен отговор на въпроса как да разбера коя прическа ми отива, но не гарантира, че ще се харесате или че ще изглеждате така, както си представяте. Това налага търсене на по-съвременни методи за избор на прическа.

Направи си най-подходящата прическа

Появиха се компютърните програми, с които специалистите могат да ви помогнат да се „видите“ с избрани цветове, текстури и дължини. Това обаче беше скъпо начинание, изискващо време и средства от ваша страна за заплащане на специалиста. Днес, за щастие, изборът на дължина и цвят на косата ви и отговорът на въпроса как да разбера коя прическа ми отива, е изключително лесен процес, за който се нуждаете само от ваша снимка на лицето и устройство, имащо връзка с интернет. Редица сайтове, приложения и дори такива, които може да използвате с опция видео и в реално време, преработват за секунди вашата снимка и ви показват как ще изглеждате с десетки и дори стотици дължини и цветове. Лесно, бързо и най-често напълно безплатно. Подобни приложения може да намерите в редица сайтове, както и към брандове, предлагащи бои или други продукти за коса. Част от тях дори позволяват да сменяте дължини и цветове с включена камера и да видите как ще изглеждате в движение, а не на статична снимка. Идеално за дамите, които се чудят как да разбера коя прическа ми отива.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес