Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да предпазите градината си от есенните дъждове

21 август 2021, 08:35 часа

Дори и по време на продължителни дъждовни периоди градината също се нуждае от поддръжка. Експертите дадоха няколко прости съвета какво трябва да се направи през подобни периоди.

Характеристики на поливане

В случай, че вали 2-3 пъти седмично, дървета, зрели храсти и непретенциозни цветя не е необходимо да се поливат. От своя страна разсад, едногодишни, цъфтящи и плодни растения се нуждаят от поливане. Но това е само в случай, че между поливанията минава значително време и земята успява да изсъхне на 10-20 см в дълбочина, споделят градинари.

Торове

Дъждът бързо измива хранителните вещества от почвата. Следователно, подхранването трябва да се прилага по-често 1,5 пъти. Не си струва да увеличавате концентрацията - това може да навреди на насажденията.

Защита срещу паразити и гъбички

Експертите препоръчват на всеки 10 - 14 дни да се извършва профилактичен преглед на растенията, за да се провери дали са се появили гъбички и паразити. Повредените листа, стъбла, клони трябва да бъдат отстранени и изгорени в специален съд. Третирането с пестициди или фунгициди, ако е необходимо, трябва да се извършва между дъждовете.

ОСТАНАЛИТЕ СЪВЕТИ ВИЖТЕ ТУК

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес