Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да пестим батерията на телефона - ще спечелите няколко часа

12 март 2023, 18:04 часа

Говорим за полезни методи и съвети, които ще спестят батерията на вашия смартфон. Батерията е важен и скъп елемент в смартфона. За да удължите живота на батерията, е достатъчно да я използвате внимателно, да следвате основните правила за работа и да не създавате екстремни условия за работа на смартфона.

Как да удължа живота на батерията?

За да може батерията да поддържа заряд възможно най-дълго и да изработи максималния брой цикли, изключително важно е да не зареждате смартфона си на пряка слънчева светлина и в близост до източници на топлина: батерии, камини, печки и др. По време на зареждането се препоръчва да се въздържате от използване на програми и игри, изискващи ресурси, които загряват.

Как да заредим смартфона си, за да издържа батерията по-дълго

Няма пълно разреждане!

Не можете напълно да разредите смартфона - това ще се отрази негативно на батерията. Да, съвременните устройства са оборудвани с контролери за захранване, които изключват телефона навреме и не позволяват батерията му да се изтощи до нула. Но има ситуации, когато при контролерът възниква някакъв вид повреда. Особено нетърпеливите потребители могат да опитат няколко пъти да включат напълно разреден смартфон, което ще навреди на батерията.

Ниво на зареждане

За да не намалява броят на циклите на зареждане-разреждане, важно е да презареждате от време на време. Препоръчително е да поддържате батерията на 30-80%. Така батерията ще издържи няколко години без значителна загуба на капацитет.

Зареждане на смартфон

Кое е най-доброто зарядно устройство за зареждане на вашия телефон?

Нито едно зарядно не може да зареди джаджата по начина, по който го прави оригиналното зарядно. Той е фокусиран върху взаимодействието с конкретна батерия и смартфон. Оригиналното зарядно устройство може да има съвместим режим на бързо зареждане и други опции, които производителите на аксесоари на трети страни не гарантират.

Ето как правилно да зареждате батерията на телефона си

Отопление на батерията

За да се избегнат неизправности, производителите препоръчват да се следи температурата на смартфона като цяло и по-специално на батерията. Ресурсоемките програми и игри в тандем със зареждането загряват прекомерно батерията, което може да доведе до загуба на капацитет на батерията и други проблеми.

Резултати

Животът на батерията и издръжливостта на батерията директно зависят от пестеливостта и отговорността на собственика на телефона. Във всеки случай качеството на смартфона, експлоатационният живот и автономността в по-голямата си част се постигат чрез правилната работа на притурката.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес