Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да накарате тялото си да ухае приятно?

05 юни 2024, 07:45 часа
Реклама

Ние сме истински хора, а не роботи. И всеки от нас има своя собствена миризма. За съжаление не всички са приятни. Какво да правите с тялото си, за да мирише само приятно?

Как да се отървем от неприятните миризми?

Премахване на миризми в къщата

Първо, трябва да се отървете от неприятните миризми в дома си. Можете да се къпете два-три пъти на ден и да миете косата си всеки ден, но ако в дома ви има източник на неприятна миризма, нямате гаранция, че няма да я изнесете от къщата върху косата и дрехите си.

Ако потта Ви мирише на кисело - тялото има следния проблем

Търсите ненатрапчив прах

Важно е да перете дрехите, особено тези, които са най-близо до тялото, по-често. Но не само това е важно, а и препаратът, който използваме.

Евтиният, „вонящ“ прах може да направи лоша услуга, като прекъсне миризмата на вашия скъп парфюм. Но перилен препарат с деликатен аромат или мирис на свежест, напротив, може да се впише перфектно във вашия външен вид.

Преглед на диетата

Не много добра новина за любителите на храни, съдържащи много лук, чесън и месо. Имайте предвид, че кожата има тенденция да задържа не толкова приятна миризма в продължение на 48 часа. Разбира се, можете да се откажете и да продължите да ядете тези храни. Или можете да преразгледате диетата си.

Справяне с миризмата на краката

Преди всичко трябва да се консултирате с дерматолог, за да разберете каква е причината: прекомерно изпотяване на краката, тесни обувки или гъбички.

И лош дъх

Ако лошият дъх е постоянен и миенето на зъбите два пъти на ден не помага, може да имате някакъв зъбен проблем, в който случай, разбира се, е по-добре да не отлагате и да се свържете със специалист.

Храни и напитки, които придават приятен мирис на тялото

Нека се опитаме да се измием по японски

Японските жени вземат душ едновременно с вана. Първо, те активно се мият под душа, използвайки всякакви сапуни, гелове, пени и шампоани. И след това лягат във ваната, където се разтварят соли или етерични масла.

Какво да направите, за да миришете добре?

Подложете се на лека диета

Ако сте решени да промените миризмите, които идват от тялото ви, опитайте се да не ядете червено месо, лук и чесън, както и да не пиете алкохол.

Пий повече вода

Водата премахва токсините и отпадъците от тялото, овлажнява кожата, благодарение на което можем да се отървем от много неприятни телесни миризми. Освен това пиенето на достатъчно вода помага за освежаване на дъха ви.

Надушете косата си

Когато мием косата си, ние вече леко ароматизираме косата си, защото сега е почти невъзможно да намерим шампоан и балсам без аромат.

Можете да използвате и концентрирани спрейове за коса, които действат като ненатрапчиви аромати.

Ароматни дрехи

Можете да направите същото с дрехите си след пране, по време на изплакване, като добавите малко количество парфюм към водата.

Намерете своя парфюм

Много е важно да намерите основен парфюм, който да „седи“ на кожата ви като ваш собствен. Той не само трябва да ви стои перфектно, да ви радва, но и да не ви безпокои през деня.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес