Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да изберем перфектното място за сватба

16 февруари 2022, 23:35 часа

Без съмнение най-приятният елемент от сватбените приготовления е изборът на стайлинг. Когато става дума за много по-сложни предсватбени операции обаче, проблемите започват. Това, което причинява много трудности на младите двойки, е да намерят място където да бъде партито! Наемането на сватбена зала е свързано с голям разход, обширен договор, който трябва да се прочете внимателно преди подписване, а оттам и много стрес. Как да изберем перфектното място за сватба?

Място за сватба - Първи стъпки

Първо, отговорете на основния въпрос: в какъв стил искате да направите сватбата? Има напълно неутрални зали, които ще претърпят метаморфоза, когато въведете подходящи декорации – но това изисква много работа и допълнителни разходи. Ако знаете отлично, че искате сватба в стил блясък, изберете хотел/дворец/ресторант, който ще наложи характера на партито още от входа. Бохо стилът се обслужва перфектно от компанията на гората и декора с дървени елементи, така че намирането на плевня или стая с много такива елементи е половината от битката. Същите елементи ще бъдат използвани за сватба в рустикален стил. Ако направите проучването си добре, можете дори да организирате сватба с морска тематика в стая, която няма да изисква много допълнителни декорации. В крайна сметка може да има по-важни фактори, които влияят върху избора на мястото на вашата сватба,  като разстоянието ви от мястото, където живеете например.

Място за сватба и стаи за гости

Ако сред гостите ви има много хора, принудени да пътуват отдалеч и вероятно ще се нуждаят от настаняване, струва си да помислите за място за сватба, което ще позволи на вас или вашите гости да наемете стаи. Помислете дали няма да е добра идея да организирате парти в хотела – това със сигурност е най-удобният вариант, тъй като хотелските стаи са лесно достъпни, а често и цените са атрактивни. Обикновено цената за наемане на стая включва апартамент за булката и младоженеца, а гостите могат да наемат стаи с отстъпка. Ако обаче искате да организирате сватбата си на място, където тези стаи липсват, например в малък дворец, попитайте собственика дали няма сътрудничество с хотел в близост - понякога такива места отговарят на очакванията на булката и младоженеца и договорете гореспоменатите отстъпки за стаи за гости.

Споразумение със сватбена зала

Всеки договор, който подписвате, трябва да е предназначен да защитава две страни в случай на непредвидени ситуации. След като намерите мястото на вашата мечтана сватба, прочетете документа, който е обвързващ за вас у дома, и ако се съмнявате, консултирайте се с трети страни. В крайна сметка това е истински разход! Пазете се от скрити разходи и допълнителни такси. Сватбените зали взимат пари за наистина всичко: - допълнителен час забавление, разрязване на тортата, способността да украсявате залата предварително и за много други неща. Чувствайте се свободни да използвате калкулатора по време на преговорите - той ще ви бъде много добър приятел за времето на организацията на сватбата! В крайна сметка повечето от разходите зависят от мястото на сватбата.

Място за сватба и мнения за сватбената зала

Разбира се, не забравяйте, че преди да изберете място за сватба, си струва да потърсите информация за мястото в Интернет. Или може би имате приятели или... Вашите приятели имат приятели, които  вече са организирали сватбата си и препоръчват място. Използвайте всички възможни начини, за да потвърдите свободното общуване със собствениците на обекта, честността и откритостта към вашите идеи. Не загърбвайте обаче мястото за сватба, което вече сте харесали. Просто дръжте очите и ушите си широко отворени и със сигурност ще се справите много добре. Горчиво!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес