Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искате шикозна коса? Яжте пъдпъдъчи яйца

18 август 2024, 20:46 часа

Всяка жена мечтае за буйна и красива коса. Този лукс зависи основно от генетичната предразположеност. Често състоянието на косата отразява здравето на нашето тяло: ако сте уморени, често се намирате в стресови ситуации или просто водите нездравословен начин на живот, тогава косата ви ще избледнее с течение на времето, ще се накъса, ще започне да пада и ще се напука.

Разбира се, в аптеките и магазините за козметика има много лекарства и продукти, които помагат да се справите с много проблеми, но преди да хвърлите пари за такава козметика, опитайте да използвате продукта, използван от нашите баби - пъдпъдъчи яйца.

Този продукт е просто уникален по своя състав: в сравнение с пилешкото яйце, едно пъдпъдъче яйце съдържа приблизително 2,5 пъти повече витамини А, В1 и В2.

В допълнение, тези яйца съдържат много желязо, калий и фосфор, а също така съдържат витамин D, който е отговорен за укрепването на косата и ноктите.

В кои случаи трябва да се мие косата с яйце?

Смята се, че ако редовно ядете пъдпъдъчи яйца, процесите на регенерация на кожата и скалпа ще се засилят, което ще подобри състоянието на кожата и косата като цяло.

Смята се за много полезно да се пият сурови пъдпъдъчи яйца, тъй като именно в тази форма те запазват всичките си полезни свойства.

Но не трябва да се увличате по суровоядството, тъй като този продукт съдържа микроелемента биотин, чийто дефицит, напротив, ще увеличи косопада. Но веднъж седмично коктейл от сурови яйца ще ви се отрази само добре.

За да подобрите състоянието на косата си, е полезно да направите следната маска от пъдпъдъчи яйца: смесете 1 с.л. сок от алое, 2 с.л. масло от репей, 2 с.л. рициново масло и 2 пъдпъдъчи жълтъка

Втрийте топлата смес в скалпа си и оставете да стои така за 4 часа. Изплакнете както обикновено. Ефектът от маските ще бъде забележим след 1,5-2 месеца.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес