Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хитър ТРИК, с който веднага да оправите гранясалото ОЛИО

31 март 2022, 11:20 часа

Убедени сме, че всяка една домакиня е изпадала в ситуация, в която разбира, че мазнината, в която пържи любимите си пилешки хапки, панирани сиренца, хрупкави картофки или друго, е гранясала. Никой не се радва да узнае това, но в крайна сметка се случва.

Днес ще ви споделим един изключително хитър трик. Благодарение на който ще поправите гранясалото олио, мас или масло. Не спирайте да четете, защото ви уверяваме, че съветите ще са ви много полезни.

Как да поправим гранясало олио?

Когато сте решили да обядвате или вечеряте пържена храна, сложете мазнината в тигана на котлона и я загрейте до степен, в която да не дими. Така ще намалите нездравословния й ефект. Ако започне да пръска, моментално сложете коричка хляб или щипка сол. Това ще предотврати мазните след около съда с олио.

Умните домакини винаги слагат щипка захар в бутилката с олио, защото по този начин не позволяват на растителната мазнина да граняса. Опитайте и вие и сами ще се уверите в действието на белите кристали. Много е важно обаче да съхранявате бутилката с олио на тъмно място.

Този вид олио може да ВРЕДИ на здравето ни

Ако обаче често готвите със свинска мас, то най-вероятно вече сте се натъквали на проблема с гранясването. Може лесно да коригирате това, като добавите няколко капки лимонов сок. В случай, че сами си приготвяте маста, докато разтопявате сланината на котлона, добавяйте прясно мляко към нея. На 5 кг сланина се добавя по литър мляко.

Гранясалото масло се поправя, когато се свари с прясно мляко. Може да се добавят също няколко парчета ябълка, лук или овъглено парче хляб. Опитайте и ще останете приятно изненадани от крайния резултат!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес