Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фън Шуй: Тези 2 растения привличат паричен поток в дома

23 септември 2024, 16:05 часа

Изборът на цветя за отглеждане в градината или дома често се свежда до естетически избор, както и до стила, който някой иска да постигне. Разбира се, възниква и въпросът за размера на растението и как да го поддържаме. Зеленината в домакинството обаче не само пречиства въздуха и подобрява настроението и атмосферата, но може да донесе и просперитет.

Вижте още: Само за 15 минути: Как правилно да пресадите растенията

Цветята, които носят пари, са много популярни. Фън Шуй е изкуство, което можете да използвате, за да защитите дома си и да внесете богатство в него. Според тази на пръв поглед безобидна концепция за живот можете значително да подобрите качеството на живот, както и стандарта.

Представяме ви растения, които не само ще поддържат екологичния баланс във вашия дом, но и ще ви донесат богатство. 

Замия

Замия е растение, което е много лесно за отглеждане и грижи на закрито. Удивителните му листа могат да растат до три метра. Добре се справя при условия на слабо или силно осветление, както и при често и рядко поливане.

Замията, известна още под ботаническото име "zamioculcas zamiifolia", произхожда от Африка. Расте подобно на палмово дърво и стволът му е покрит с месести листа. Това растение цъфти предимно само когато се отглежда на открито, а дори и когато цъфти, често не се забелязва поради специфичните листа.

Въпреки това, ако решите да го отглеждате у дома , имайте предвид, че части от това растение могат да бъдат токсични при поглъщане. Дръжте го далеч от деца или домашни любимци.

Обича температурата в диапазона от 15 до 24 градуса, като никога не трябва да го излагате на температура по-ниска от 8 градуса. Обича силна светлина, но това не е необходимо, защото това растение може да оцелее и при по-лоши условия.

Преполиването може да причини гниене на корените.

Вижте още: 4 закона за отглеждане на хортензия, за да цъфти до късни слани

Красула

Сукулентните растения са много популярни, особено поради лесната им поддръжка.

Красула е точно такава, по-известна като crassula или pigmyweeds.

Има повече от 350 вида красула. Често се отглежда като стайно растение, но в тропически климат може да прерасне в храст.

Има едногодишни и многогодишни красули, тревисти и дървесни, като те са предимно малки и приличат на пълзящи растения.

Красулата произхожда от Южна Африка и пленява с необичайния си, привличащ вниманието зелен цвят.

Тъй като не се нуждаят от много вода, е идеално растение за тези, които забравят да полеят цветята си. Те са много лесни за размножаване, така че дори да имате само един лист и да го засадите, има голяма вероятност да получите още.

Цветята са чувствителни към температурни промени . Ако е прекалено топло, ще заспи и долните листа ще са меки. Ако е твърде студено, красулата няма да напредне в растежа.

През лятото трябва да ги държите на сянка, но имайте предвид, че имат нужда от светлина, за да имат разпознаваем зелен цвят. Обичат силна, но индиректна светлина за поне шест часа през деня. Ако я поставите на прозорец с южно изложение - това е идеално.

Те обичат добре дренирана почва и харесват пясък. Почва с висока стойност на Ph няма да им подхожда. В същото време трябва да ги поливате по-рядко, защото тези цветя, които носят пари, не обичат много вода. Изчакайте почвата да изсъхне, преди да добавите вода. Те растат активно през пролетта, докато през есенните месеци са в покой.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес