Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да разберете, че имате блокирала ЧАКРА

08 април 2022, 11:15 часа

Общоприето е, че чакрите са енергийни точки върху човешкото тяло, които поддържат живота му. Тези 7 точки са разположени вертикално в цялото тяло и  всяка от тях е отговорна за различни основни аспекти на съществуването.

Долните чакри - в областта на слабините - са свързани с основната ни нужда от безопасност и оцеляване. Горните чакри са отговорни за мъдростта, универсалното познание и безусловната любов. Останалите чакри, разположени между тях, са отговорни за всичко останало, започвайки от взаимоотношенията и завършвайки с креативността на ума.

Една от най-обсъжданите чакри днес е чакрата на слънчевия сплит (Манипура). Той е разположен в горната част на корема. Манипура управлява нашето самочувствие, статуса в „племето“, вярата във възможностите ни, финансовите въпроси и смисъла на живота.

Слънчевият сплит е разположен между сърцето и сакралните чакри. Общоприето е, че ако чакрата на слънчевия сплит е блокирана, енергийният поток се нарушава и други чакри, разположени наблизо, отслабват. Понякога това може да бъде объркано с проблеми в личните отношения или близост с всички нови и чувствени удоволствия. И това се случва, защото изброените неща изискват човек да има силна вяра в себе си и чувство за сигурност. Следователно чакрата на слънчевия сплит е изключително важна.

Сред всички чакри именно Манипура причинява най-много проблеми. Факт е, че е много по-лесно човек може да балансира кореновата си чакра (това му дава основно чувство за сигурност), отколкото да се справи с ниското самочувствие. С други думи, по-лесно е да приемеш факта, че си жив, отколкото да разбереш какъв е смисълът на този живот.

ВИЖТЕ ЗНАЦИТЕ ТУК!

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес