Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добре е да знаете: Всяка любовна връзка минава през ТЕЗИ 4 етапа

04 декември 2021, 12:15 часа

Любовта не винаги е цветя и рози, понякога преминаваме през сериозни бури, които не бива да считаме винаги за край на чувствата – напротив, тези трудни моменти ни помагат да затвърдим любовта си и да възстановим здравата връзка между нас и любимия човек.

Всички отношения имат своите възходи и падения, разбира се, в началото на връзката любовта ще е по-динамична, с течение на времето чувствата леко ще се притъпят, но за да изградите едни здравословни отношения, трябва да правите компромиси, да имате доверие на другия и да уважавате личното му мнение. Все пак, днес ще разгледаме основните етапи, през които обикновено преминава всяка любовна връзка. Ето ги и тях:

Романтична фаза 

Както вече споменахме, в началото връзката ви се трува магична и невероятна. Не съществуват никакви спорове и разправии, вълнувате се, опознавате се, отдали сте се изцяло на страстните преживявания. Не виждате почти никакви недостатъци в половинката си. Можем да кажем, че този период с „розовите очила“ продължава през първите три месеца.
Интересното е, че когато сме влюбени в началото, в нас се отключват невротрансмитери, които са характерни за пристрастяването, дори това към наркотични вещества. Може би това обяснява причините защо не може да мислите за нищо друго, не се концентрирате лесно и работата протича трудно. Вие не спирате да мислите за любимия си и щастливата ви връзка заедно.

Проявяване на характери

След като премине цялата еуфория от започването на връзката, отделните личности започват да показват и истинската си същност. Всеки се бори за надмощие, егото се обажда и не допуска някой да го контролира. Компромисите се правят трудно и фокусът се измества от приликите върху различията между двамата възлюбени. Именно в този период трябва да се научите да правите компромиси, за да вървят нещата гладко занапред. В противен случай може да полагате основите на една токсична връзка.

Уравновесеност

След като сте преминали през разклащането на взаимоотношенията ви и сте пригодили характерите си спрямо другия, следва етапът на стабилността. Вие вече познавате добре партньора си, привикнали сте към негативните му черти и се появяват само леки дразги, през които лесно преминавате. Вече не се борите за доминантност, разрешили сте този проблем с егото. Ако сте постигнали всичко това във връзката ви, спокойно може да се замислите за общо бъдеще.

Истинското обвързване

Истинското обвързване всъщност идва след като сте изминали целия път дотук чрез гореспоменатите етапи от взаимоотношенията. Връзката ви вече е на по-извисено ниво, душите ви са свързани и тепърва ви очакват прекрасни моменти и здравословен и щастлив съвместен живот.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес