Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да попаднеш в грешните ръце: Как да защитите веждите си от лош козметик?

18 февруари 2022, 16:36 часа

Ако търсите нов козметик, който да направи веждите ви, за да изглеждате по-изразителна и по-красива като цяло, не бива да отивате при първия стилист за вежди, който срещнете.

Как да избегнете грешки при среща с козметик и да разберете, че той е професионалист?

Козметикът е с неподдържани или грозни вежди

Най-доброто нещо, което една жена може да направи за веждите си, е да намери добър стилист за вежди.

Важно: не забравяйте да погледнете веждите на самия стилист. Ако пред вас стои майстор без красиви вежди, определено не трябва да му се доверявате.

Стилистът няма примери за работата си

Втората предпоставка е да помолите майстора да покаже работата си. По правило всички съвременни стилисти за вежди поддържат страници в социалните мрежи, където публикуват снимки на работата си.

Важно: ако във всички примери „преди и след“ видите едни и същи вежди, сякаш са копие, бягайте от такъв „гуру“, без да поглеждате назад.

На работното му място е бъркотия

Не забравяйте да обърнете внимание на работното му място. Трябва да изглежда поне чиста и подредена. Не трябва да има смесица от продукти, а всички буркани и кутии трябва да са подредени.

Пренебрегва хигиената

Може би най-важното правило на добрия майстор е хигиената и дезинфекцията на инструментите. Преди да започне процедурата, стилистът за вежди трябва да дезинфекцира ръцете, пинсети и ножици и да използва кърпички за еднократна употреба и кърпи за защита на дрехите на клиента. Четки, микрочетки, четки за нанасяне на боя.

Ако не попита дали сте алергични към нещо

Добрият стилист просто е длъжен да събере анамнеза на клиента. Например, предложете да попълните медицински картон или да попитате за скорошни козметични процедури, наличието на медицински противопоказания, като конюнктивит, кръвни заболявания, алергии към лак или восък.

Защо е важно?

Първо, дори и да не сте алергични, нова боя може да предизвика кожна реакция.

Второ, ако ще оформяте веждите си с восък, тогава в никакъв случай не трябва да използвате продукти с киселини, ретинол или салицилова киселина преди това.

Трето, ако сте били инжектирани с ботокс преди корекция на веждите, изчакайте две седмици, докато лекарството „попадне“ на мястото си. В противен случай има вероятност новите ви вежди да се повдигнат на различни нива и да изглеждате нелепо.

Не пита за вашите желания

Първото нещо, което добрият козметик трябва да направи е, да попита клиента, за неговите желания за формата, ширината и цвета на бъдещите вежди. Имайки предвид всички тези коментари, стилистът трябва да направи всичко възможно, за да създаде идеалния резултат или да обясни защо го вижда по различен начин, както и да даде своите препоръки. Например, компетентен специалист никога няма да боядиса оскубаните вежди с къна или боя, а ще предложи на клиента програма за възстановяване.

Няма диплома или сертификат

Добрият стилист винаги има диплома или сертификат за извършване на тази дейност. И е важно точно тази диплома или удостоверение да се издава не от някакъв „еднодневен курс“, а от наистина добра и уважавана институция.

Превод: cosmo.ru

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес