Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветята, които ще подобрят любовния ви живот

20 юли 2022, 20:15 часа

Всеизвестно е, че да имаш растения в дома си е толкова полезно за здравето, колкото и за щастието, но доскоро купувах предимно рязани цветя за бюрото си. Реших, че искам да надстроя и да купя някои растения, които да поставя в офиса си, но когато влязох в местния градински център, бях напълно поразен. Не знаех кое какво е, не знаех как да се грижа за нищо и не знаех дали ще са подходящи за начинаещ градинар като мен! С течение на времето влязох в час с нещата и се радвам, че мога да споделя с вас това, което научих за необятната сила на цветята. Днес разглеждаме 5 цветя носещи късмет в любовта.

1. Бамбук

Бамбукът привлича радост и богатство. Предлага защита и късмет, може да разбива заклинания и изпълнява желания! Твърди се, че бамбукът помага за увеличаване на умствената гъвкавост, подпомага духовното израстване, помага на хората да развият артистични таланти и насърчава доброто здраве и любовта. Ако сте депресирани, бамбукът е чудесно растение, което да имате в дома си, тъй като може да ви помогне да се чувствате добре.

8 признака по листата на цветето, които предупреждават, че нещо не е наред

2. Босилек

Босилекът носи любов, страст, богатство, късмет и красота във вашия дом и всички ние бихме използвали малко от това! Ако отгледате свой собствен босилек и го използвате, за да овкусите храната си, се казва, че ще събудите страстта във всеки, който го яде. Босилекът е известен и като антидепресант, антисептик и антибактериален ефект.

3. Орлови нокти

Орлови нокти носят пари в дома ви и предлагат защита. Някои хора вярват, че смачкването на цветята и поставянето им до челото може да засили психическите сили. Миризмата на орлови нокти изостря и интуицията ви. Освен че мирише абсолютно невероятно, орлови нокти имат и вкусен ядлив нектар.

Това цвете привлича любовта, парите и щастието във всеки дом

4. Лавандула

Лавандулата е едно от любимите ми растения: мирише прекрасно и е известно със своите свойства за повдигане на настроението и успокояване. Малка лавандулово масло върху възглавницата ви ще ви помогне да заспите за две секунди, носи усещане за вътрешен мир и е чудесно за облекчаване на главоболие. Твърди се, че ароматът на лавандула привлича мъже и уж ще ви помогне да видите призраци... Така или иначе, мисля, че това е един от най-релаксиращите аромати, които съществуват.

5. Лимон

Освен че са ярки и щастливи, лимоните са фантастично нещо, което трябва да имате вкъщи! Те символизират пречистване и приятелство и се казва, че ако носите разредено лимоново масло по време на пълнолуние, това ще ви помогне да се настроите с неговите енергии. Плюс това, колко страхотно би било да имате свои собствени лимони за приготвяне на напитки и дресинги за салати?!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес