Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четири грешки при сушене на косата със сешоар – съсипвате косата си

28 октомври 2024, 13:00 часа

Трудно е да си представим живота на една съвременна жена без качествен сешоар. Но дори и най-модерният модел може да съсипе косата ви, ако я изсушите неправилно. Стилистите споделят за най-популярните грешки при оформяне на косата със сешоар, които вероятно продължавате да правите.

Специалната приставка, която се предлага със сешоара, всъщност е много полезна вещ.

Стилистите силно препоръчват използването на дифузер за момичета с къдрава коса, както и за момичета със суха коса, тъй като тази приставка разпределя горещия въздух равномерно, намалявайки увреждането на косата.

Още: Топ 5 полезни ядки за здрава коса

Особено удобно е да използвате дифузер, ако обичате да създавате леки вълни и не искате да горите косата си с маша.

 

Режими

Всеки съвременен сешоар има функция за превключване на режимите. Както казват популярни експерти, важно е да разберете в кой момент кой режим е необходим. Ако сте свикнали да сушите косата си с една и съща мощност, с течение на времето ще постигнете сухота и чупливост вместо плътност. Постепенно превключвайте режимите по време на сушене, най-често имате три етапа на превключване, последният от които е студен.

Още: 6 начина да направите косата по-буйна

 

Не използвате термична защита

Това е най-важният момент, ако сушенето със сешоар е вашият ежедневен ритуал. За всеки тип коса има както продукти за изплакване, така и продукти без отмиване. Експертите споделят, че особено препоръчват последните при сушене на коса. Няма да я защитите напълно, но определено ще намалите натоварването.

Косата няма да прегрява и в бъдеще няма да се налага да възстановявате фибрата на косата с помощта на специалист.

Още: Косопад: Ето как да се справите сами, без да се разорите

 

Студен въздух

Както казахме по-рано, сешоарът има режими. Последният - студеният - е един от най-важните. Винаги завършвайте сушенето със студен въздух. По този начин няма да позволите на косата ви да загуби цялата си влага, освен това след седмица в този режим ще забележите, че косата ви ще започне да блести по-ярко.

Винаги трябва да сте максимално внимателни, когато използвате топлина за сушене или оформяне на прическата си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес