Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без накъсване и падане: Как да се погрижите за косата си през есента

18 септември 2024, 13:22 часа

Есента е сезонът, в който косата е най-засегната. Тя започва да пада и отслабва по различни причини. Една от тези причини е сезонът, който оставяме зад себе си, който излага косата на редица увреждащи фактори като слънце, по-често миене или морска вода.

Още: Имате пърхот: Ето как да изберете правилния шампоан

В тази статия ви показваме някои здравословни начини да предотвратите това. Трябва да смените шампоана си или начина, по който се грижите за косата си, така че следвайте съветите по-долу.

Изберете правилния шампоан

Лятото може да остави много химикали в корена на косата ви или върху скалпа ви. Това се дължи на излагането на сол, хлор, слънцезащитни или стилизиращи кремове. Затова опитайте да използвате пречистващ шампоан за скалпа. Започнете новия сезон веднага, като дадете добър детокс на скалпа си, като използвате специален шампоан поне два пъти седмично.

Използвайте шампоан против пърхот

Липсата на влага през лятото води до сух скалп и повече пърхот през есента. Решението на този проблем е използването на шампоан против пърхот. Също така не забравяйте да използвате различни маски, които осигуряват хидратация на косата през този период.

Наелектризиране на косата

Известно е, че през есента косата не се държи добре и се наелектризира още с излизането от къщи. Това се дължи на влагата, дъждовете и мъглите, които съпътстват този сезон.

Така че, за да се преборите с този неприятен процес, започнете да използвате малко бадемово, арганово или рициново масло върху краищата на косата си след изсушаване със сешоар. Друг начин е да добавите няколко капки масло към шампоана си или да масажирате маслото по дължината на косата си, докато е още мокра. Това ще направи косата ви по-еластична и блестяща.

Още: Есен: Защо се чувстваме толкова уморени при смяната на сезона

Не я стилизирайте твърде много

Винаги красивата, стилизирана коса може да е хубаво в началото на този процес, но не и когато косата започне да гори. Затова, поради всички изброени по-горе причини, изберете прическа, която не изисква много намеса в оформянето и е максимално естествена. Опитайте се също да подстрижете косата си преди началото на есента, за да премахнете повредените от летните горещини краища.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес