Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без бръчки: 8 начина да направите кожата на врата си стегната и сияйна

03 септември 2024, 14:28 часа

В ежедневната грижа за кожата на лицето често забравяме за шията, въпреки че тя, не по-малко от лицето, разкрива еластичността на кожата и най-важното - възрастта. Има обаче много начини за подмладяване на тази деликатна зона, които ще помогнат да се противопоставим на гравитацията и да намалим признаците на стареене.

Използвайте SPF

На първо място, трябва да се погрижите за защитата на кожата на шията си от ултравиолетовите лъчи. Излагането на ултравиолетова светлина ускорява разрушаването на колагена и допринася за образуването на фини линии и бръчки, така че не забравяйте да използвате SPF крем преди да излезете навън, ако не искате да развиете отпусната шия с възрастови петна с възрастта.

Още: Как да стопите мазнините по гушата по-бързо, отколкото очаквате

Поддържайте цялостна рутинна грижа за кожата

Тези, които някога са се сблъсквали с кожни проблеми, вероятно са чували, че трябва да следите не само състава на продуктите за грижа за кожата и козметиката, но и храненето и водния си баланс. И това е вярно: често поради голямото количество бързи въглехидрати в ежедневната диета се появява възпаление на кожата на лицето. Уверете се, че вашата диета е богата на антиоксиданти, витамини и незаменими мастни киселини, които участват пряко в производството на колаген и поддържат еластичността на кожата.

Втривайте правилно продуктите за грижа

Да откриете идеалния крем не е достатъчно. Освен това трябва да можете да го втривате правилно: като използвате нежни движения отдолу нагоре, за да стимулирате кръвообращението и да насърчите лимфния дренаж. Не щипете кожата на шията си и не я търкайте твърде агресивно, за да не провокирате преждевременната поява на бръчки и гънки.

Още: Този симптом на шията издава диабет

Опитайте да спите по гръб и инвестирайте в копринена калъфка за възглавница

Дори материалът на вашата калъфка за възглавница и позицията на сън са не по-малко важни в този въпрос. Купете копринена калъфка за възглавница, която ще сведе до минимум вероятността от гънки на кожата на лицето и шията ви, докато спите, и се опитайте да се научите да спите по гръб. Нека си признаем, когато заспите настрани или, още по-лошо, с лицето надолу във възглавницата, по-голямата част от вечерната ви грижа за кожата остава върху калъфката, а самата кожа се набръчква и грубо масажира, вместо да попие нощния ви овлажнител.

Опитайте процедурата биолифтинг на лицето

Същността на биолифтинга е, че микротоковете стимулират мускулните контракции, което води до естествено стягане на кожата. Тази специализирана процедура, с поне няколко сеанса, значително ще подобри стегнатостта и контура на шията.

Още: 6 хитри начина, с които шията изглежда по-млада

Включете гуа-ша масаж в рутината си за красота

Гуа-ша масажът е една от най-старите ориенталски практики, които възвръщат тонуса на кожата. С помощта на инструменти от гладък нефрит или розов кварц (продавани също като "gua sha scrapers") нежно масажирайте врата си с движение нагоре, за да намалите отока и да увеличите лимфния дренаж. Тази процедура също ще помогне за намаляване на нивата на стрес, така че е препоръчително да я правите преди лягане. В същото време ще се отървете от безсънието.

Обърнете внимание на правилната стойка

Тази точка може да изглежда най-съмнителната от всички, но истината е, че позата всъщност пряко влияе върху кожата на шията. Поддържането на правилна стойка не само предотвратява появата на бръчки по шията, но също така помага за стягане на съществуващата отпусната кожа. Дръжте гръбнака си изправен, издърпайте раменете назад и повдигнете брадичката си успоредно на земята – това е вашата идеална поза.

Не забравяйте за маски на врата

Тъканните маски за лице са много търсени, докато мнозина дори не знаят за този тип маски за врата и деколтето. Изберете маски, обогатени с колаген, хиалуронова киселина и пептиди: те ще стегнат кожата и ще възвърнат младежкия й вид с времето. А за да постигнете по-видими и по-бързи резултати, включете и овлажняваща маска за шия в седмичната си рутинна грижа за кожата.

източник: https://www.marieclaire.ru/krasota/nikakikh-morshin-8-sposobov-sdelat-kozhu-shei-uprugoi-i-siyayushei/

 

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес