Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако работата ви изтощава напълно, направете ТОВА

07 октомври 2021, 18:20 часа

Полезно е да се работи, но само ако получаваме поне малко удоволствие от това. Ако работата изсмуква цялата ни сила и енергия, но не дава нищо в замяна, трябва да промените коренно живота си.

Реклама

Това е причината за косопад, умора и напълняване

1. Опитайте се да смените работата

Най-вероятно, ако четете тази статия, това означава, че няма такава възможност или вече сте се опитали да го направите, но безуспешно. Така или иначе си струва да опитате. Ако наистина не можете да направите това, тогава трябва да се опитате да разрешите проблема по различен начин.

Решете какво точно ви изтощава. Това може да е шеф, който ви дразни, или постоянно недоволни клиенти, които ви заразяват с негативна енергия. Това може да е и неудобен график или местоположение на работното място спрямо вашия дом.

Ако е възможно, опитайте да промените това. Прехвърлете се в друг отдел, говорете с шефа, който е твърде взискателен към вас. Ако не можете да отстраните проблема, опитайте се да намерите плюсовете на текущата си работа, за да ги сравните с недостатъците. Когато има повече минуси, отколкото плюсове, трябва да потърсите друго място.

2. Какво да направите, ако не можете да напуснете работа

Започнете да се наслаждавате на малките неща. Когато нещо ни дразни и ядосва, ние се фокусираме само върху това. Това ни лишава от сила, защото в човешката природа е да забелязваме най-лошото. Ако в работата ви има позитиви, опитайте се да се съсредоточите върху тях. Например, това може да бъде обяд, на който разговаряте с приятни колеги, или красиви места, през които минавате, отивайки на работа.

Почивайте си правилно. Колкото и ужасна да е работата, с нея можете да се справите, ако си починете правилно. Планирайте нещо голямо за уикенда. Правете това, което обичате по-често. След работа се опитайте да преминете към нещо приятно и светло възможно най-скоро. Например, можете да гледате филм, да готвите вкусна храна, да се обадите на приятел. Правете каквото ви харесва, абстрахирайки се от случващото се на работното място. Този съвет е особено важен, когато се прилага през уикенда. През уикенда правете това, което обичате най -много. Експертите съветват да планирате уикенда си внимателно предварително.

Спете достатъчно. Опитайте се да спазвате режим. Спете толкова, колкото ви е необходимо, за да поддържате вътрешната си сила. Здравият сън помага на човек да преодолее всякакви пречки.

Медитирайте. Медитацията помага да се отървете от стреса и да забравите за негативизма, и не само след работен ден, но и в разгара му. Да се ​​научиш да медитираш е лесно. Основното нещо е да практикувате редовно.

Три начина да преборим сутрешната умора

Правете това, което ви вдъхновява. Трябва да имате някакво хоби или любимо занимание, което да ви вдъхнови. Това не е просто почивка след работа, а нещо, което ще ви донесе радост и удовлетворение. Това може да е правене на музика, рисуване, блогове в Интернет. Успехът в хобитата ще премахне мислите за проблеми, свързани с работата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес