Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако накиснете рибата в тази съставка, тя ще е много по-вкусна и сочна

02 август 2022, 15:56 часа

Всяка една себеуважаваща се домакиня държи на това да се представи отлично в кухнята. Пържената риба е класика, която няма как да подминем. За съжаление обаче приготвянето й често пъти е обвързано с неприятна миризма, която усещаме с дни.

Опитните готвачи споделят с вас няколко трика, които не само ще допринесат за много по-вкусна и сочна риба, но и ще спомогнат за предотвратяване на самата миризма.

Как опитните готвачи приготвят феноменално вкуса риба?

Малцина са наясно с това, че вкусно приготвената риба задължително трябва да бъде накисната преди самото пържене. Именно тази процедура ще направи така, че месото да е в пъти по-сочно и вкусно.

Ето така се пържи вкусна РИБА, без да умирисвате цялата къща

Рибата задължително се накисва в прясно мляко. Именно то способства за неутрализирането на неприятните миризми и за още по-доброто овкусяване. Нужно е да накиснете рибата за 20 минути. Това се прави непосредствено преди самото й пържене.

Лимонов сок

Ако целта ви е да сервирате най-вкусната риба на своята трапеза, трябва да я полеете с лимонов сок. Лимонът се справя с неприятната миризма на пържено. Поливането с лимонов сок отново се прави преди готвене, а не след като изпържите морската храна.

Готвачите с дългогодишен опит са категорични, че изборът на подходяща миризма е с фундаментално значение и именно от него зависи това до колко домът ни ще мирише на пържено. Ако искате да неутрализирате миризмите, най-добре е да заложите на рапично масло.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес