Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате да имате повече късмета и енергия, направете това

02 октомври 2024, 11:30 часа

Понякога човек има нужда от пауза. Можем да се уморим от работа, нездравословни взаимоотношения, безкрайни вълнения. Понякога просто имаме нужда да спрем и да си починем, за да започнем нова глава в живота си без проблеми и негативна енергия.
 
Ако човек не спре да си почива или пренебрегва почивката, то рано или късно може да се появи т.нар. синдром на хроничната умора. Няма да е възможно да се отървете от него чрез обикновена релаксация, затова специалистите съветват да не довеждате въпроса до такъв етап на умора, когато тялото и умът са абсолютно изтощени и изцедени като лимон.

Всяка спирка е нова отправна точка

Това е законът на живота. Всичко може да спре за момент, но само за да започне да се движи отново. Когато спрем за известно време и погледнем живота си отстрани, ни идват на ум нови идеи или мотивация.

Още: 3 зодии сбъдват най-съкровените си желанията през октомври 2024 г

Много хора забелязват, че когато са на почивка, започва да им липсва работа, имат прозрения. Понякога Вселената и съдбата умишлено ни довеждат до задънена улица, за да ни дадат нов импулс, нова посока на движение.

По време на почивка има възможност да опитате някои нови дейности. Най-често именно по време на почивка човек решава да смени приоритетните области на развитие, хобитата. При промяна на средата има възможност да научите нещо ново, да подобрите знанията си в областите, които ви интересуват.

Обновяване на енергията

Почивката ви позволява да обновите енергията си, да се отървете от стреса, безпокойството и да пренасочите мислите си. Тя също така помага да държите нервите настрана и да разберете желанията си. По време на релаксация често осъзнаваме какво точно не ни върви в живота. Ясният ум и съзнание ни помагат да станем по-обективни.

Още: Колелото на късмета се завърта в посоката на 3 зодии до края на октомври

По време на релаксация живеем не за другите, а за себе си, така че често става ясно какво точно причинява депресивните мисли и тревожността. Спокойствието и вътрешният мир ни помагат да не се разсейваме с чужди мисли. След кратка, но качествена почивка тялото ни възвръща силите и енергията си. В трудни условия, когато няма време за почивка, пет прости начина ще ви помогнат да го направите.

Как да подобрите почивката си

1. Забравете за работата. За времето на отпуската или принудителната почивка, когато човек е уморен и изтощен, той трябва да изключи телефона, да се съсредоточи изцяло върху развлеченията или релаксацията.

2. Духовни практики. Много полезно е по време на почивката да се използват медитации за релаксация, утвърждения и положителни нагласи. Като цяло медитацията е универсално средство за рестартиране на ума. В комбинация с утвърждения ефектът ще бъде двойно по-силен.

Още: 7 навика, които ще променят живота ви към по-добро

3. Променете средата. Ако например човек седи в офиса по десет часа на ден пред компютъра, то през почивните дни трябва да излиза от къщи, да се разхожда повече, да общува с хора. Прекарвайки времето пред компютъра вкъщи, пълноценната почивка няма да е възможна.

4. Използвайте допълнителни помощници. Говорим за камъни талисмани, бижута, цветове на дрехите. По време на почивка е полезно да носите върху себе си или с вас такива камъни като яспис, аметист, нефрит, бял кварц. Бижутата от платина също помагат за обновяване на енергията. Също така трябва да носите дрехи в жълт, зелен или оранжев цвят.

5. Заобиколете се с приятни хора. В повечето случаи се уморяваме много бързо или, напротив, бързо се възстановяваме благодарение на хората, които ни заобикалят. Когато сте на почивка, е по-добре да не общувате с тези, които ви дразнят или ви карат да изпитвате неприятни емоции. По-добре е да общувате само с тези, които споделят радостта от живота.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес