Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 от най-мръсните ежедневни неща и как да ги почистите бързо

04 февруари 2022, 19:15 часа

Портфейл и дамска чанта, какво общо имат? Че могат да бъдат много по-мръсни, отколкото си мислите. Можете да разберете колко мръсни могат да бъдат тези неща и как да ги почистите още сега.

Ето 8 неща, които трябва да почистите възможно най-скоро.

1. Вашата дамска чанта

Микробиологични тестове от обикновени дамски чанти показаха интересна картина. Освен маркови етикети, 90% от чантите носят различни бактерии, чийто брой на квадратен сантиметър е шест пъти по-голям, отколкото под ръба на тоалетната.

Почистете кожените чанти с водоотблъскващ импрегнатор и повтаряйте тази обработка периодично.

2. Вашият портфейл

Нека се потопим в бездната на дамската чанта малко по-дълбоко. И какво имаме тук? Портфейл. Да мили дами, за съжаление дамските портфейли са много по-мръсни от мъжките. Безмилостната статистика потвърждава. 

Ако портфейлът е кожен, използвайте съветите за дамска чанта по-горе. Ако е друг материал, прочетете етикета за инструкции за почистване. Няма ли такова нещо? Купете вече най-накрая кожен портфейл!

3. Вашата спортна чанта

Вие сте красива, енергична, пълна със сила и здраве и ходиш на фитнес. Но вашата чанта за фитнес е преносима зародишна бомба на бактерии.

Измийте я, подсушете и дезинфекцирайте редовно.

4. Вашият мобилен телефон

Мобилният телефон е официално признат за най-мръсния от всички ежедневни предмети. Бактериите на повърхността на обикновен телефон са сто и шестдесе пъти повече, отколкото тези в тоалетната! Тоест средностатистическият мобилен телефон е по-мръсен от тоалетната чиния и дръжката на тоалетната на гарата...

Използвайте кърпа от микрофибър, за да избършете мръсотията от екрана и корпуса с кръгови движения. От целия арсенал от почистващи продукти тук може да се използва само алкохол.

5. Вашите четки за грим

Четките натрупват мъртви кожни клетки, бактерии, мръсотия, прах и самата козметика, с която ги нанасяме. Начинът, по който ги съхраняваме, също влияе върху тяхната чистота.Разхвърляне на четки в козметична чанта? Лошата новина: Бактериите са вече по тях.

Измивайте, подсушавайте и избърсвайте четките редовно с дезинфектант.

6. Вашата четка за зъби

Няма да навлизаме в дълбочина, всички знаем КАКВО се slucvа в банята, което означава, че можем да предположим какво се утаява върху четките за зъби. Сменяйте четките за зъби на всеки три до четири месеца. Не го съхранявайте на херметично място, тъй като това ще предотврати пълното им изсъхване и ще се превърне в уютен дом за гъбички и бактерии.

7. Вашите бижута

Бижутата, особено тези, които носите всеки ден, влизат в контакт с всичко което правите и са идеалното място за мръсотията да бъде невидима за очите ни. Използвайте специални състави за почистване на бижута.

Не носете бижута на работа, особено ако работата ви е свързана с медицина или производство на храни!

8. Вашата клавиатура

Дори и да нямате навика да използвате често клавиатурата, вие дишате на нея, кихате и случайно плюете (например се смеете). И тя е точно пред вас. Почиствате ли я редовно? Избършете я с мека, леко влажна кърпа без власинки.

Е, какво още чакате? Действайте!

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес