Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 неща, които успешните хора правят преди 8 сутринта

12 август 2021, 15:20 часа
Реклама

Всички знаем за това, че успешните хора имат строги навици и рутина, която изпълняват всеки ден. В тази статия ще разгледаме осем неща, които успешните хора правят преди 8 сутринта: 

1. Раздвижете тялото си.

Преди многото приоритети на деня да се прокраднат, ангажирайте се да раздвижите тялото си. По-добре е да се упражняваме и раздвижваме, преди да сме претоварени от задачи. Дори и само за 20 минути, възползвайте се от тази част от деня, в която има по-малко прекъсвания, и стартирайте производителността си с голям тонус.

2. Медитирайте.

Не се притеснявайте, ако сутринта ви не позволява да седите на възглавница и да медитирате за час. Можете да извлечете подобни ползи само с няколко минути тихо, внимателно дишане. Съсредоточете се върху вдишването и издишването, докато умът ви се успокои и тялото ви освобождава всякаква паника за предстоящия ден.

3. Яжте нещо и хидратирайте.

Изглежда просто, но храненето и хидратацията през първия час след събуждане е чудесен начин да настроите тялото и ума си за успех. Подхраненото, хидратирано физическо аз ще бъде по-малко стресирано, по-малко напрегнато и по-съсредоточено през целия ден. Стремете се да изпиете поне три чаши вода, преди да напуснете къщата, и да се захранвате с достатъчно протеини и мазнини, за да поддържате клетките си силни до обяд.

4. Останете позитивни, поставете си цели и имайте ясни намерения.

Започването на деня с положителна нотка, като очертаете целите, които сте си поставили и направете план как да ги реализирате, може да зададе тон за повече успехи. Поставете намерение за деня („Възнамерявам да бъда съсредоточен“) и помислете за целите си („Днес ще попълня онзи отчет, за да затворим сделката“), за да поддържате приоритетите си в съответствие.

5. Планувайте.

Когато сме наясно какво възнамеряваме да постигнем през деня и изработим план за това, е по-вероятно да го осъществим. Използването на сутрешните ви часове, за да начертаете деня си, ще ви помогне да останете в крак и да имате добър приоритет. Можете да визуализирате или напишете това, което работи най-добре за ума ви.

Помислете за вашите задължения, къде трябва да бъдете, как ще стигнете до там и с кого планирате да говорите този ден. Вземането под внимание на неща като времето за пътуване и предвиждането на предизвикателства също може да бъде полезно на първо място. Ако предвидите те да се случат, можете да разработите превантивно решение, чрез което да ги преодолеете, ако възникнат.

6. Първо се заемете с трудната задача.

Въпреки че може да бъде изкушаващо да отлагате и отбелязвате първо 700-те по-малки задачи в списъка си със задачи, тази по-голяма, по-предизвикателна ще ви тормози през целия ден (или през цялата седмица). Имейлът често е най-големият нарушител за поемане на малки задачи.

7. Създайте ритуал.

Да имате нещо последователно и предвидимо, което да очаквате сутрин - разходка с кучето, тенджера чай и дневник за благодарност или няколко минути разтягане - е изключително успокояващо. Знаейки, че имате нещо приятно да очаквате с нетърпение, ще ви измъкне от леглото и ще придобиете този начин на мислене рано през деня.

8. Станете час по-рано.

Най-голямата пречка за продуктивната сутрин е бутонът за отлагане. Още повече, че оставянето на достатъчно време, за да свършите най-важното, не ви позволява да оставите повече време за сутрешната си рутина. 

Планирайте предварително, когато възнамерявате да станете от леглото, настройте аларма и станете, когато алармата се включи, дори ако това е час по-рано, отколкото обикновено става от леглото. Как ще се наспивате? Лягайте си по-рано. Качеството и количеството сън също ще допринесат за успеха на следващия ден.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес