Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 идеи как пространството в дома да хармонизира живота ви

15 октомври 2023, 20:11 часа

Следвайки модните тенденции, не винаги е възможно да създадете интериор, в който да се чувствате наистина комфортно. Ето как да подредите дома си в съответствие със стихиите и темперамента, така че той да отразява вас.

Интериорна палитра по темперамент

1. Холерици

Това е най-енергичният тип, те са подвижни и не могат да седят на едно място дълго време. Препоръчително е да създадете няколко различни зони в дома - за работа и почивка, за да можете да се преместите на друго място. В офиса можете да използвате ярки цветове, но в малки количества. По-добре е да подредите стаи за релакс в спокойни, неутрални нюанси на бежово или синьо, тъй като холеричните хора бързо се преуморяват от изобилието от цветове.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

2. Меланхолични хора

Спокоен и заседнал тип. За тях е важно домът да е място, където могат да се скрият от външния свят. Подходящ е бежов интериор, но в работната зона можете да добавите ободряващи нюанси на тъмно розово. Мебелите могат да бъдат изработени от тъмно дърво и масивна конструкция. Също така е препоръчително да окачите плътни завеси, които ще ви помогнат да се скриете от ярката светлина и шума на улицата.

3. Сангвиници

Лек и ефирен тип. За комфорта им е важно да разполагат с много свободно пространство, така че домът не трябва да е претрупан с тъмни мебели или изобилие от предмети. Работната зона може да бъде декорирана в весели нюанси на жълто, докато синьото е по-подходящо за спалнята. Нужни са големи прозорци и леки завеси, които ще пропускат много светлина.

4. Флегматичните хора

Най-уязвимият тип е този с ниско ниво на енергия, така че за тях е важно интериорът да е ободряващ и весел. В работната зона използвайте нюанси на горчица и куркума, които ще вдъхнат оптимизъм, а в спалнята - морски цветове, лазур и индиго. Мебелите могат да бъдат в светли цветове, но с надеждна опора. В декорацията могат да се използват дърво и естествен камък.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

5. Син тип

Ключовият елемент е водата. Такъв човек се контролира от своите чувства и емоции. За тях домът е безопасно място, което дава комфорт и им помага да се скрият от шума и суетата. Интериорът трябва да е мек и уютен с топли млечни нюанси, зелени и сини цветове, плюшени мебели, меки тъкани, одеяла и възглавници.

6. Червен тип

Управляващият елемент е огънят. Това са амбициозни и ярки хора, родени лидери. Декорът може да използва необичайни предмети, оригинални картини или дизайнерски скулптури. Подходящи са оригинални комбинации от текстури и цветове, животински щампи или фототапети.

7. Жълт тип

Елементът от този тип е въздухът. Това са рационални хора, които винаги са в движение. Сините нюанси са подходящи за декориране на стаи. Изберете мебели, които лесно се трансформират.

8. Зелен тип

Елементът на този тип е земята. Това са уверени хора, за които надеждността и статусът са важни. Техният стил е скъпа класика. В интериора избират довършителни работи от естествен камък или дърво, масивни мебели и тежки завеси. В къщата може да има камина и внушителна стара библиотека.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес