Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 типа хора, които ви дърпат към дъното

02 септември 2021, 13:04 часа

През живота си човек трябва да се срещне с много хора. Колеги, съседи, съученици, приятели, всички в една или друга степен участват в живота ви. Възможно ли е да спрете да общувате с някой от тях, без да обясните нищо?

Нямате общи цели

Има много хора, с които отдавна не ви свързва нищо, освен кратките детски спомени. По правило, в зряла възраст нямате нищо общо с такива хора. Липсата на общи интереси, различните нива на образование предизвикват неразбиране. Често хората са надраснали такива познати в професионален план. Ако няма семейни връзки, можете безболезнено да спрете да общувате с тях.

Причиняват дискомфорт

Понякога познатите хора вдъхват чувство на неловкост и откъснатост. Комуникацията с тях изисква известна сдържаност, самоконтрол и понякога причинява дискомфорт. След такава комуникация здравословното състояние се влошава, самочувствието намалява. Такава комуникация трябва да бъде спряна, защо да я продължавате - тя не носи удоволствие.

Предизвикват недоволство

Случва се човек да е извършил нежелани действия по отношение на близките. Трябва ли да продължа да общувам с тях, защото не са нанесени лични обиди. Роднини и близки хора са в сферата на личните интереси, така че нанесената обида става тяхна собствена. С такъв човек можете спокойно да спрете да общувате.

С различни възгледи

Не е необходимо да поддържате комуникация с колеги, съседи, които споделят възгледи ви за живота, вкусовете във всяка област - музика, кино, изкуство, хобита. Личните предпочитания не трябва да бъдат съобразявани с другите. Така можете да загубите своята индивидуалност, приспособявайки се към другите.

Без контакт

С някои хора ви свързват ярки събития и преживявания. Но или е било толкова отдавна, че всички са забравили, или самите тези хора са престанали да се интересуват от тези събития. Можете спокойно да не контактувате. Защо да се притеснявате за хора, които не се нуждаят от реципрочна комуникация.

Стара обида

Човекът ви е обидил или наранил в миналото. След години всичко се забравя, но съдбата отново ви изправя срещу нарушителя. Може би човекът се е променил, променил е приоритетите, отървал се е от лошите навици. Но това изобщо не задължава възстановяването на комуникацията. Човек има право да не дава на никого втори шанс да направи добро впечатление.

Няма интерес

Никой няма да бъде съден, ако напълно прекъсне комуникацията си с напълно безинтересни личности. Защо да губите време за скучно прекарване на свободното време. По-добре да го прекарате в търсене на съмишленици.

Отношенията между хората са фина материя. Можете да поздравите приятелски настроени хора в общата компания, да поздравите стари познати за празника в социалните мрежи. Но в същото време не натоварвайте собствения си живот с неприятна, безинтересна комуникация

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес