Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 начина да придадете на лицето си свеж и отпочинал вид след безсънна нощ

10 октомври 2024, 06:30 часа

Дали е било парти с приятели до зори, учене за важен изпит, плачещо дете, което не ви оставя да спите, или безсъние - какъвто и да е сценарият, липсата на сън се отразява негативно не само на енергийните ви нива на следващия ден, но и на външния ви вид.

Кожата на лицето ви става бледа и матова, блясъкът изчезва, а под очите ви се появяват тъмни кръгове, които коварно казват на всички без думи, че предната нощ сте имали безсънна нощ. Разбрахме от козметичката и експерт по превантивна козметология Юлия Григориева, как можете да заличите тези последици както у дома, така и в салона.

Как да изглеждате добре след безсънна нощ: ТОП-7 лайфхака от козметик

Още: Течно злато: 5 натурални масла, които възстановяват еластичността на кожата

Презаредете

За да събудите себе си, тялото и кожата си след безсънна нощ, направете малко упражнения, за да подобрите лимфния поток. Можете да започнете, докато все още лежите в леглото: завъртете главата, ръцете и краката си в различни посоки. След това се изправете и направете 100 кратки скока или повдигане на половин пръст с приземяване на петите, т.е. трябва да почуквате петите си по пода, но не прекалено силно, в рамките на разумното. Навеждайте тялото си напред, назад и настрани, въртете ръцете си напред и назад по 10 пъти или просто танцувайте. Друг вариант: намерете в интернет кратки видеоклипове с тренировки за лимфен дренаж и направете един от тях.

Маски за лице и лепенки за очи

За да освежите лицето си у дома, можете да използвате продукти за грижа - хидрогелни маски за лице и лепенки за очи. Уверете се, че винаги ги имате в наличност, защото една безсънна нощ е трудно предвидима и се добавя към списъка със задачи. А тези „спасители“ трябва да се съхраняват в хладилника за допълнително охлаждане, което ще помогне за намаляване на отока и премахване на следите от липсата на сън.

Още: Разкривено лице: Развенчаха три мита за „конците на младостта“

Алтернатива на хидрогелната маска за лице може да бъде маска с карбокси терапевтичен ефект - това е тази, която пуска мехурчета върху лицето. Тя насища кожата с лесно усвоим кислород и дава невероятен резултат, който се появява мигновено - сивотата и матовостта на кожата изчезват, лицето придобива красив блясък, а кожата става по-хидратирана и еластична.

LED маска

LED терапията под формата на специална маска за домашна употреба също ще помогне да се скрият следите от безсънната нощ. Комбинацията от лъчения с различен спектър ще обогати кожата с кислород, ще сведе до минимум последиците от оксидативния стрес, ще стартира процеса на детоксикация на клетъчно ниво, а също така ще действа регенериращо (ще възстанови защитната епителна бариера на кожата).

Контрастен душ и воден баланс

Още: Без ботокс: 10 храни, които произвеждат колаген в тялото ни

Контрастният душ моментално ще ободри тялото и кожата ви, така че не пренебрегвайте този ритуал, ако имате нужда бързо да дойдете на себе си.

Липсата на сън допринася за дехидратацията на кожата, затова се опитайте да пиете колкото се може повече чиста вода през деня с няколко резена прясна краставица. Това ще ви помогне да почувствате прилив на енергия, както и да овлажните кожата си отвътре, връщайки ѝ красивия блясък.

LPG, ендосфери или микротокова терапия

Много бърз и ефективен начин да приведете кожата си в ред е да се запишете на някоя процедура за апаратен лимфен дренаж. Например LPG масаж, ендосфери или микротокова терапия. Всички те подобряват микроциркулацията, като подпомагат извеждането на метаболитните продукти и детоксикацията, обогатяват клетките с кислород и имат мощен противооточен ефект. Дори след един сеанс всяка от тези процедури ще моделира по-отчетлив овал на лицето, кожата ще изглежда отпочинала и добре поддържана.

RF лифтинг

Обикновено радиочестотният лифтинг (термолифтинг) се прави в рамките на един курс, но може да се превърне и в SOS процедура. Само 30 минути ще ви позволят да наваксате изгубеното време за сън, стимулирайки колагеновата стимулация и възстановявайки еластичната матрица на кожата, и в същото време стягайки кожата, запълвайки я и изглаждайки бръчките - и тези ефекти се забелязват на момента.

Комплекс от процедури

Масажът на лицето, съчетан с процедура за грижа, която включва детоксикация, лимфен дренаж, хидратация и хранене, несъмнено ще допринесе за красотата, свежестта и блясъка на кожата. Сега се връщаме към произхода на красотата, като използваме комбинирани методи: масажите помагат за поддържане на тонуса, уредите имат лимфодренажен ефект, а процедурите за грижа предпазват кожата.

източник: https://www.marieclaire.ru/krasota/7-sposobov-pridat-licu-svezhii-i-otdokhnuvshii-vid-posle-bessonnoi-nochi/

 

 

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес