Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 фън шуй правила в дома ви, чрез които парите ще потекат като река 

18 февруари 2023, 20:55 часа

Чували ли сте за фън шуй? Тази китайска философия за планиране на пространството приема, че в света съществуват балансиращи сили. Въпреки това трябва да привличаме добрата енергия и да избягваме лошата. Оформянето на пространството около нас, т.е. разположението на стаите, ни помага да се обградим с положителна атмосфера и има огромно влияние върху живота ни.

Изборът на цветове, подреждането на предмети или поставянето на растения на определено място може да ни осигури щастие, здраве и богатство! Ако искате парите ви да се умножат, следвайте тези 7 древни китайски съвети.

1. Приветлив вход (антре)

Не за първи път казваме колко важен е входът за вашия дом. В края на краищата той е неговата визитна картичка и първото помещение, което гостите ще видят. Според Фън Шуй входът трябва да е красиво декориран и естетически издържан. Така ще поканите щастието в дома си. Никой детайл не бива да се пренебрегва. 
Важно е да се изберат подходящите материали, но също така и осветлението. В тази зона можем да поставим и растения. Важно е фоайето ни да създава добро първо впечатление и в него да цари хармония.

2. Наличието на вода

Във фън шуй водата символизира богатството и парите, затова нейното присъствие е силно препоръчително. Както вече споменахме, идеалното място за поставяне на малък фонтан е около входната врата, дневната или в градината. Трябва обаче да внимавате за фактори, които могат да спрат потока на водата. Това ще означава загуба на вашия капитал! 

Ако решите да украсите дома си с произведение на изкуството, изобразяващо вода, уверете се, че то е над височината на носа и категорично не е на стената, където се намира леглото.

9 прости и изключително важни фън шуй принципа за хармонизиране на енергията в дома

3. Кажете сбогом на безпорядъка

Още в началото казахме, че красивият вход привлича положителна енергия и пари. Декорацията обаче не трябва да се ограничава само до вратата и коридора. Положителните вибрации, които влизат в дома ни, трябва да циркулират из целия ни дом, привлечени от красиви и интересни предмети. Разбира се, домът ни трябва да бъде и добре организиран. Безпорядъкът нарушава потока на енергията.

4. Безупречна кухня

Кухнята е изключително важна във фън шуй. Разбира се, тя трябва да бъде организирана и безупречно чиста. Нещо друго обаче е по-важно. Тя е мястото, където приготвяме храна, печем сладкиши и внасяме пресни продукти. Всичко това има за цел да осигури приток на пари. Ако обаче държим тук остатъци от храна или продукти с изтекъл срок на годност, това ще има обратен ефект.

5. Подредете нещата си

Като се има предвид, че фън шуй се занимава с потока на добра енергия, едно от най-лошите неща, които можем да направим, е да затрупаме пространството си с ненужни вещи. Затова нека се отървем от всичко, което вече не използваме.

Нека започнем да оправяме гардероба и кухненските шкафове. Някои неща със сигурност могат да бъдат продадени или раздадени и по този начин не само ще освободим място, но и ще получим пари, за да си купим нови вещи, които ни подхождат повече.

7 прости правила на фън шуй за привличане на любов и разбиране във вашия дом

6. Значението на цветовете

Цветовете са пряко свързани не само със стаите, но и с хората и техните чувства. Ако искаме богатство и щастие в дома си, трябва да включим червено и златно в декорацията. По-нататък зеленото и лилавото също са добри цветове. Независимо дали ще изберем стени, килими или може би текстил в тези цветове. Все пак цветовете, в които декорираме дома си, трябва преди всичко да отговарят на вкуса на домакинството. Дори ако това са цветове извън горепосочената палитра. Ако добрата енергия е най-важното нещо, то цветовете, които не ни харесват, със сигурност няма да я предизвикат. Няма да се чувстваме добре в такива стаи, нали?

7. Жизненост на растенията

Преди всичко декорът, който има за цел да привлече богатство, трябва да е жизнен. Затова хладните и празни пространства и блокиращите енергията разделения на пространството не са полезни. Един от най-добрите начини да добавите жизненост в стаята е да въведете растения в декора. Отглеждането на зеленина в саксии работи много по-добре от отрязаните цветя. Според фън шуй растежът ѝ стимулира нарастването на нашето богатство.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес