Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 фрази табу за мъжете, когато разговарят с жените си

19 октомври 2024, 09:00 часа

Понякога мъжете правят толкова тривиални грешки, че жените започват да крещят от възмущение и негодувание. Важно е да знаете какви думи никога не трябва да им казвате.

Мъжете и жените гледат на едни и същи неща по свой уникален начин и понякога имат диаметрално противоположни преценки.

Различията се проявяват в мисленето, поведението и общуването. Фрази, излезли от устните на жените, които изглеждат нормални за нежния пол, понякога силно дразнят мъжете. И обратното: това, което мъжете периодично казват, жените често просто не понасят. Нека да разгледаме какво точно не харесват дамите и какви фрази партньорите не трябва да казват по принцип.

Още: Да се справите с тежкото минало: психолог обяснява как да реагирате на травмите на партньора

 

1. „Ти глупава ли си?!”

Изненадващо е, че много мъже не се колебаят да кажат на жена такава фраза. В началото на връзката с момиче те са нежни, правят комплименти със или без причина, а след това, когато връзката започне да става стабилна, смятат откритата грубост за нормална.

 

Още: „Любовта трае три години“ и още 4 разрушителни мита за връзките

2. „Защо разхвърляш?!”

Да, подобни твърдения по-често се правят не от мъже, а от жени, но се случва и обратното. Мъжете просто не могат да разберат: ако разхвърлят неща, това е лошо възпитание, а ако жените са в творческа бъркотия, говорят за вътрешна свобода и пориви на душата.

 

3. „Виж, какво хубаво момиче минава!“

Още: Как да разберем дали сме срещнали любовта на живота ни

На мъжете е забранено да мислят или произнасят тази фраза на глас. Защото, ако партньорът мисли така, тогава, според жените, нека отиде при тази красавица и да живее с нея!

 

4. „Тя има рокля като твоята!“

Ако на парти се окаже, че някой има същата рокля, това е катастрофа за всяка жена и ако изведнъж мъжът толкова безцеремонно привлече вниманието към тази прилика, това ще бъде възприето много болезнено и враждебно.

 

5. „Майка ми е по-добра готвачка.“

Реакцията на всяка жена ще бъде недвусмислена: нека се прибере при майка си, за да яде това, което е приготвила! Щом майка му готви по-добре, може би прави нещо друго по-добре?! За да не се стига до такова поставяне на въпроса, мъжете трябва първоначално да въведат пълна забрана за всякакви подобни сравнения.

 

6. "Ела при мен, жена ми!"

Този израз звучи добре само в един случай - след сватбата, във всички останали ситуации, ако двойката живее заедно, но бракът не е официално регистриран, такова обращение от мъж към жена изглежда като тормоз.

 

7. „Със сигурност ще се оженим някой ден“

Тази фраза е още по-лоша от предишната. Всички мъже трябва да научат това веднъж завинаги. Ако сте готови за сериозна връзка, направете предложение. Ако не сте зрели, не говорете. Така разсъждават жените.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес