Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 бюджетни начина за трансформиране на малък апартамент

09 юли 2021, 19:45 часа

Възможно ли е да превърнете малък апартамент в стилно и уютно пространство за комфортен живот? Задачата не е лесна, но изпълнима, ако знаете няколко малки тайни в дизайна. В малко пространство е необходимо не само да подредите всички важни за живота предмети, но и да ги направите удобни за използване. Експертите са дали няколко съвета, които ще помогнат за действителното и визуално уголемяване  на апартамента, но и ще го направят по-представителен.

Разделете стаята със завеса

Това е един от начините за разширяване на пространството и добавяне на атмосфера в дома. Зонирането се използва активно в дизайна, но стените от гипсокартон отдавна не са на мода. Вместо това е по-добре да използвате дълги текстилни завеси. В този случай трябва да обърнете внимание на качеството на тъканта и цвета. Завесата не трябва да изглежда евтино и е важно да изберете цвят, който е по-лаконичен и не се откроява от цялостния дизайн. Ако е трудно да изберете нюанс, дайте предпочитание на телесен цвят.

Вместо конвенционалните врати - плъзгащи се врати

Те не само ще освободят място в апартамента, но и ще му придадат по-представителен вид. Няма да изненадате никого с познати арки за кухнята или за входа на балкона.

Черно-бяла палитра

Използването на тези прости цветове в интериора ще му придаде специален вкус. Можете да си купите бели тапети и да изберете мебели и аксесоари от тъмна палитра. Понякога дори обикновен черно-бял килим е достатъчен, за да накара апартаментът да искри с различни цветове.

Оригинална декорация на стена

Снимките и плакатите вече не са добра декорация за стените. Сега акцентът е върху индивидуалността. За любителите на музиката са подходящи плочи или китара. Можете дори да направите цял тематичен ъгъл от стари списания, оригинални фоторамки. Или украсете стената със снимки и гирлянди.

Дъска за настроение

Достатъчно е да прикрепите обикновена метална рамка към стената, на която можете да закачите всичко, което искате. Това могат да бъдат рисунки, фотографии, книги, списания, аксесоари. Но най-важното е да не прекалявате, така че дъската да не се превърне в място за съхранение на различни боклуци. Всичко трябва да е лаконично и полезно.

Една крушка вместо полилей

Големите обемисти осветителни тела вече не са на мода, колкото по-прости, толкова по-добре. Ето защо се препоръчва  да закачите обикновена крушка на дълга жица на мястото за четене или работа. Изглежда стилно и е евтино. Дизайнът може да бъде допълнен и със саксия с любимото ви растение.

Още огледала

Огледалата визуално увеличават пространството, правят стаята по-светла и лека. Човек няма да е достатъчен, за да вдъхне нов живот на дома. Освен това сега в продажба има огледала с необичайна форма, подходящи за всеки интериор.

Малката площ на апартамента не е присъда. Компетентните цветове, подходящите мебели и правилното осветление могат да направят чудеса и визуално да разширят пространството. Експертите са измислили няколко трика, които ще помогнат да направите дома си два пъти по-голям.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес