Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 бързи начина да се отървеш от мислите за бившия

18 август 2022, 06:35 часа

Представяме ти 6 трика, с помощта на които ще успееш значително по-бързо да преодолееш раздялата.​

Няма спор - всяка раздяла винаги е трудна, независимо колко невъзможна е била една връзка – поставянето на край винаги е трудно. Възстановяването след това може да отнеме доста време – това може да са седмици или даже месеци, а някои хора влизат в истинската депресия.

За да можеш да преодолееш това състояние, трябва първо да го разпознаеш.

Чувството за абсолютна беззащитност и безпомощност е главен знак за депресия. Най-често се появява, когато инициативата за раздяла идва от другата страна. Спри навреме, защото в противен случай депресията ти може да стане циклична. Тогава ще попречи и на следващата ти връзка.

1. Припомняй си защо се разделихте

Когато въпреки всичко мислиш за бившия си, задължително контролирай своите мисли. Не се чуди трябвало ли е въобще да се разделяте – щом се е стигнало до там – нещо ви е накарало. Припомняйте си защо не сте заедно, а не колко хубаво ви е било.

2. Премахни го от социалните си канали

След като вече не е част от реалния ти живот – изхвърли го и от виртуалния. Не губи време – няма смисъл да проверяваш как се справя след раздялата. Нямаш нужда от присъствието му! Премахни го от приятелите си или най-добре – направо го блокирай, за да не се изкушаваш да надзърташ.

3. Запиши си час за масаж

Доказано е научно, че контактът кожа с кожа намалява производството на хормона на стреса – кортизол. Също така увеличава производството на допамин, който пък е хормонът на щастието. Един релаксиращ масаж със сигурност ще ти дойде много добре.

4. Ако се съмняваш ще се справиш ли сама – не се притеснявай да потърсиш помощ от специалист

Ако не се справяш с чувствата си, потърси помощта на добър терапевт. Всеки заслужава щастие – позволи си да се отървеш от емоционалния багаж и да намериш своето.

5. Намери си ново хоби

Може и да е малко трудно в началото, но след това постепенно всичко ще се нареди. Ако се захванеш с ново хоби, това ще е чудесно. Ще правиш нещо, което никога не си правила с бившия. Ще попаднеш сред нови хора, с които имате сходни интереси. Със сигурност ще се разсееш.

6. Запознай се с нови хора!

Разбира се, не е необходимо да прибързваш прекалено много. Но когато се почувстваш готова – не се колебай да започнеш да излизаш и да се запознаваш с хора. Това ще ти припомни колко забавен може да е животът и ще ти даде шанс да срещнеш нов човек – може би точно онзи от твоите мечти.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес