Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 признака на жена, която не знае как да бъде щастлива без връзка

20 май 2024, 13:11 часа
Реклама

„С мъжа трябва да се чувствам добре. Зле и сама мога да живея!“, каза веднъж актрисата Мерилин Монро. Нейната фраза е възприета от много жени, които по принцип не могат да си представят себе си щастливи без партньор наблизо. Как да разберете дали сте една от тях?

Такива жени обикновено не се виждат сами и затова, след като се разделят с един партньор, веднага намират следващия. Отстрани дори може да изглежда, че те се гмуркат от една връзка в друга. Ето пет признака на представителки на женски пол, които смятат себе си за половината от нещо по-голямо.

Знак първи: една жена не е харесвана в детството

Жена, която смята, че е нещастна без мъж, по правило е дете, което в миналото не е било обичано. Най-вероятно тя има студена или изключително взискателна майка, както и баща или братя, които почти не са имали контакт с нея и по-често я обиждат и оказват натиск върху нея. Такова момиче, след като не е получило вниманието на най-близките мъже в ранна детска възраст, започва да го търси от други представители на противоположния пол. Тя се опитва да бъде приятелка с момчета в детската градина, изпъква в училище и в университета, заобикаляйки се не само с приятели, но и с „харем“ от връстници.

Но подобни действия по никакъв начин не регулират вътрешното състояние на неприязън. С годините неувереността в себе си и нуждата от себе си само нарастват, така че жената започва да се чувства пълноценна само във връзка с мъж. Тази програма пуска корени и вече не е възможно да се възстановите сами. Самолюбието на такива момичета зависи пряко от вниманието на мъжете. Без него няма да има самодостатъчност или по-скоро илюзията, която я замества.

Втори признак: жената зависи от мъжкото внимание и присъствие

Момичетата, които не са харесвани в детството, израстват и се превръщат в момичета, които зависят от мъжкото внимание и общото присъствие на силния пол в живота им. Много е лесно да разпознаете такъв човек: мъжете винаги се навъртат около нея. Почти никога не излиза с приятелките си, а само с момчета. Посещение на кино или театър, вечеря в ресторант, почивка на море, дори къмпинг - всичко това се случва в присъствието на представители на противоположния пол. Между другото, за тази дама не е проблем да има любовник дори и във връзка. И най-често ще има няколко такива мъже.

Тези момичета обичат и знаят как да флиртуват, като винаги насърчават господата да бъдат близо до тях. В същото време характерът и качествата на партньорите, любовниците и приятелите нямат значение. Основното е да сте наблизо, да подчертавате значимостта и важността на жената. В крайна сметка, веднага щом настъпи затишие, такива жени започват да се чувстват непълноценни. И така те бързо тръгват на „лов“, като се стремят да намерят нов фен. В крайна сметка, когато са сами, те чувстват духовна празнота и скука.

20 доказателства, че сте независима жена

Признак три: жената държи мъж по всякакъв начин

Жена, която не може да си представи себе си щастлива без връзка, ще се вкопчи в нея по всякакъв начин. Във всяка ситуация тя ще започне да намира предимства и положителни качества в мъжа, дори ако те всъщност не съществуват. Или ще ревнува и контролира всяка стъпка и отхвърля потенциални съперници. Такава дама използва всякакви манипулации, за да задържи партньора си близо. И най-често „козът“ се използва с раждането на дете.

Между другото, за децата. Понякога в името на любимия си една жена може напълно да забрави за сина или дъщеря си. Бебето получава внимание на остатъчна основа, защото за майката основното нещо в семейството е нейният мъж. Той е царят и богът, на когото тя тайно (или съвсем явно) се покланя. Но веднага щом идеалът излети от пиедестала, настъпва тежко разочарование. Това обаче изобщо не променя дамата. Тя започва да търси нов партньор, който да запълни празното място в сърцето й.

Признак четири: жената е редовна в сайтовете за запознанства

Няма връзки в реалния живот - те ще бъдат във виртуалния свят! Това е мотото на тези жени, които не се смятат за щастливи, живеейки сами. Ако внезапно прекъснат отношенията с редовен партньор, тогава буквално след няколко дни започват да търсят нов в сайтовете за запознанства. Присъствието на мъже е просто много важно за тях, каквото и да е, дори на екрана на монитора или в мобилно приложение. Гласова комуникация, размяна на снимки и мнения в месинджърите, всички тези пожелания за добро утро и лека нощ такива дами ги смятат... за връзки.

Виртуалните мъже създават известна илюзия за полезност. Тя все още е жива, не е изпаднала от картината, не е сама и може да намери своето щастие. Освен това в кореспонденцията жената не се стреми да опознае по-добре своя събеседник, тя повече флиртува, ухажва се и се опитва да му угоди. Лесно се съгласява на първа среща след няколко часа виртуално запознанство. Вярно, когато осъзнае, че човекът от другата страна на сайта е напълно неподходящ за нея, тя бързо се разочарова. След като постави още една отметка пред графата „няма истински мъже“, тя се сбогува с илюзиите. Но след известно време се връща към търсенето. И така цикъл след цикъл се повтаря.

Кога една жена ТРЯБВА да остане сама за по-дълго

Знак пет: една жена вярва, че не са останали истински мъже

Да, такива представители на жените вярват, че истинските мъже са изчезнали, като мамутите. Но все пак... Те съществуват някъде. Основното е да изчислите и намерите това място. Ето защо жените, които не могат да си представят себе си без партньор, винаги търсят, сравняват и анализират потенциални кандидати за тази висока титла. И тези процеси се случват не само в техните глави. Лесно е да привлечете приятели към нещо подобно, като в същото време им дадете много съвети и препоръки за намиране на идеала.

Но най-интересното е, че такива дами изобщо не разбират какви мъже са идеални за тях. След като преминат през много възможности, те се разочароват и... Малоценността ги подтиква да смятат, че вече не са достатъчно идеални и неподходящи за връзка. И тази вътрешна болка започва да подкопава емоционалната сфера и след това се отразява на физическото здраве. В крайна сметка всичко това е внимателно скрито от другите и дори от самите нас. Това са момичетата, които вярват в теорията за половинките. Те смятат, че без партньор наблизо са само половината от нещо цяло.

Но има и добри новини. Ако се разпознаете в тези описания, дори и не всички, винаги можете да промените нещо. И първата стъпка към промяната е да приемете себе си и всички свои части, дори грозните и неприятните. Струва си да се разбере, че жената не е половин ябълка, сърце или нещо друго. Трябва да станете пълен диамант, без да криете никакви ръбове. И едва тогава ще има достойна обстановка за такъв искрящ камък. Когато не можете сами да излезете от порочен кръг, компетентен специалист - психолог или психотерапевт - винаги ще ви помогне. Основното нещо е най-накрая да искате да се трансформирате и да промените съдбата си.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес