Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 ключови козметични продукта за красота през лято, без които французойките не могат

02 юли 2024, 19:17 часа
Реклама

Лятото е време на свобода и естествена красота и никой не е по-известен с умението си за очарователна простота от французойката. Ние ви разкриваме как да се сдобиете с блестящ и чист тен и да поддържате свеж и младежки вид през горещите дни.

Вижте още: Как да се грижим за здравето и красотата си през лятото: Емилия Белчева в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

От минималистичния грим до основните продукти за слънцезащита, французойките не могат без тези козметични продукти, които са съществена част от ежедневната им рутина за красота и са техни съюзници при издържането на високи температури и постоянната влага през летните дни.

SPF крем

Ясно е, че това е продукт, който е първата козметична асоциация на всеки за лятото, защото на първо място трябва да бъде защитата на кожата от вредните UV лъчи. Важно е обаче да обърнете внимание на лицето, за да не се появят петна, особено в областта на челото. Затова французойките използват и хидратиращи, немазни кремове с висока степен на защита. В крайна сметка ежедневната употреба на слънцезащитен крем също предотвратява преждевременното стареене, така че е особено полезно да го превърнете в нов, любим навик.

Мицеларна вода

Формулирана да бъде нежна към кожата. Не съдържа агресивни съставки като алкохол или сапун, които могат да раздразнят кожата, което я прави подходяща за всеки тип кожа, включително чувствителна. Също така съдържа мицели, малки частици, които привличат и улавят нечистотиите, маслото и грима от повърхността на кожата, действайки като магнит; улавя замърсяванията и позволява лесно отстраняване без необходимост от търкане.

Много формулировки на мицеларна вода съдържат овлажняващи съставки като глицерин, който помага да  поддържат влажността на кожата, което е особено полезно през летните дни и може да помогне на кожата, която е естествено суха ежедневно.

Хидратантна мъгла

Според вярванията на французите спрейът за лице е необходим за свежа и запазена кожа през летните горещини и след консултация със специалисти като фармацевти, те често се спират на този, който идва от естествени източници и е обогатен с минерали и антиоксиданти. Мъглата не само успокоява кожата, но и я хидратира. Ако често носите грим, изберете такъв, който тонизира и стяга, като същевременно подхранва кожата.

Вижте още: Ето защо всички жени са луди по маските за лице с яйце

Сухо масло

Французойките изглеждат майстори в постигането на блестяща кожа и един от продуктите, на които залагат през летните месеци, е сухо масло, което кожата попива бързо, без да оставя мазно или лепкаво усещане и е идеално за ежедневна употреба и може да се използва на косата и през нощта.

Много състави на сухо масло съдържат естествени антиоксиданти, като витамин Е и есенциални мастни киселини, които помагат в борбата със свободните радикали, намаляват признаците на стареене и подобряват здравето на кожата. Също така може да помогне за намаляване на появата на белези, стрии и хиперпигментация.

Тониран хидратиращ крем

Вместо тежък фон дьо тен, през летните месеци французойките залагат на лек хидратиращ крем. Този многофункционален продукт осигурява чисто покритие, като същевременно хидратира кожата за естествен, сияен тен. Повечето от тези кремове съдържат съставки като хиалуронова киселина, глицерин или естествени масла, които помагат за задържане на влагата в кожата. Подходящи са за всеки тип кожа, включително суха, мазна, комбинирана и чувствителна кожа. Има формули, специално разработени за специфични нужди на кожата, като матиращи кремове за мазна кожа или допълнително овлажняващи кремове за суха кожа.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес