Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 фрази, които умните съпруги никога не казват на мъжете си

06 юни 2024, 23:00 часа
Реклама

Понякога една дума боли повече от оръжие, особено когато става дума за отношения с най-близките ви хора. Една невнимателна фраза може да струва много години семеен живот.

По-добре е да избягвате тези изрази в разговори между съпрузи - в противен случай ще имате проблеми. Ако въобще е останал някой, с когото да се скарате без последствия.

1. „Добре съм“

Тази една фраза може да убие всяка връзка. Ето какво всъщност чуват съпрузите, когато го кажете:

·       "Аз не ти вярвам".

·       „Пак няма да ме разбереш“.

·       „Трябва сам да разбереш всичко, не искам да губя време за обяснения.“

Да си откровен не винаги е лесно, но просто трябва да опиташ. В дългосрочен план определено си заслужава.

Мъжки фрази, които подлудяват и най-резервираните жени!

2. „Майка ми смята, че имаме нужда от...“

Жените лесно споделят своя опит с родители и приятели. Но съпрузите, като научат за това, може да се почувстват предадени. Няма нищо лошо в обсъждането на проблемите с близките. Но все пак е по-добре да започнете с тези, които са най-близки всеки ден.

3. „Не ме интересува какво мислиш за това.“

Фраза, с която съпругата демонстрира превъзходството си. Предполага се, че съпругът е нерешителен или напълно некомпетентен. Желанието да контролирате, камо ли да доминирате, може да изиграе жестока шега. Ако подобно общуване се превърне в норма, съпругът наистина ще влезе в ролята на изтривалка. И вече няма да се налага да разчитате на неговата подкрепа в трудни ситуации.

101 спиращи дъха цитати за любовта

4. "Успокой се"

Какво всъщност означава това:

— Нямаш право да се чувстваш така.

— Не мога да се справя с емоциите ти.

— Искам разговорът да е при моите условия.

За тези, които предпочитат да избягват кавги, гневът на любимия човек е неприемлив. Те просто искат да намалят интензивността на страстите, но управлението на конфликта започва с признаване на всяка емоция. Трябва да се научите да чувате партньора си, а не да пропускате мислите му през собствените си комфортни филтри.

5. "Защо правиш това?"

Обикновено такива въпроси се задават на деца. Никой възрастен мъж не би понесъл подобно отношение. Вместо да посочвате грешките, по-добре е да създадете атмосфера на партньорство. Всичко, което трябва да направите, е да попитате дали имате нужда от помощ.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес