Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 ценни неща, които просто са били изхвърлени

15 октомври 2024, 13:41 часа

На всички ни се е случвало с ужас да открием, че сме оставили двайсет лева в джоба на панталона си, преди да го изперем, а времето, през което сме плакали след това, е зависело от това колко сме разорени. Е, умножете отчаянието, което сте изпитвали, по съответния коефициент, за да разберете как са се чувствали тези хора, когато са загубили...

Още: По-малко от 50 човека в света имат тази кръвна група

Лотариен билет за 1 милион долара

През 2005 г. 82-годишният Едуард Сейнт Джон рови в кошчето за боклук на магазин за хранителни стоки за лотарийни билети, както прави редовно (и тревожно), когато най-накрая му се отплаща. Той открива скреч-фиш за 1 милион долара, закупен по-рано същия ден от Кевин Донован, който е купил цялата ролка и след това ги е изхвърлил в очевидна и зашеметяваща проява на артистичност. Донован скоро умира и семейството му съди Сейнт Джон за печалбата, но в крайна сметка се споразумяват само за около една десета от наградата, така че той успява да излезе доста добре от ситуацията.

5 милиона долара в диаманти

През 2015 г., докато помагали на шефа си да се премести на нов етаж в нюйоркския бижутериен магазин, в който работели, някакви служители изхвърлили три изтърбушени дървени кутии, които се оказало, че съдържат диаманти на стойност 5 млн. долара. Те били намерени от охранител на сградата, който ги продал на друг магазин в същата сграда. Оказва се, че това е престъпление, но той е трябвало да направи своя изстрел.

Цяла художествена инсталация

През 2015 г. Музеят за модерно и съвременно изкуство в Болцано организира изложба на двойка милански художници, замислена като коментар на упадъчната (и корумпирана) „епоха на изобилието“ в Италия и на бъркотията, която тя остави на италианската общественост да почисти - точно това се случва. Когато чистачите на музея се натъкнали на изложбата, съставена от празни бутилки от шампанско и конфети, те предположили, че някой си е направил парти и изхвърлили всичко това на боклука. Не е ясно колко е струвало, но е било достатъчно, за да се наложи някой да изрови всяка бутилка, надявайки се, че никой не ги е видял и не ги е взел за яростни алкохолици.

Бъбрек

През 2012 г. медицинска сестра от Охайо се върнала от обедната си почивка, за да почисти операционната зала, в която наскоро премахнали бъбрека на млад мъж, за да го дари на сестра си. Предполагайки, че бъбрекът вече е бил отнесен до местоназначението си, тя изпразнила съда, в който се съхранявал бъбрекът - заедно с бъбрека. Това нямаше да е дори малко смешно, ако след това потърпевшата жена не беше намерила друг донор и не беше спечелила 650 000 долара в съдебно дело срещу болницата.

Още: 25 любопитни факта за човешкото тяло

600 милиона долара в биткойни

През 2014 г. Джеймс Хауел почиствал офиса си, когато сложил в торбата за боклук един от двата идентични твърди диска - идентични, с изключение на това, че единият от тях съдържал портфейла му с биткойни. Когато осъзнал, че е изхвърлил грешния, той веднага го проследил до сметището, собственост на градския съвет, но не му позволили да го претърси. Той завежда дело за достъп, но междувременно наблюдава как състоянието му в биткойни нараства до над 600 милиона долара, които не може да докосне. Следващия път, когато имате супер лош ден, просто благодарете, че не сте този човек.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес