Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 правила, които трябва да спазват мъжете с бради

03 септември 2024, 19:15 часа

Брадите изглежда се завръщат. Но на пръв поглед този прост атрибут изисква сериозни усилия от съвременния човек, за да поддържа добра форма.  Ето няколко правила за грижа за брадата, с които всеки мъж определено трябва да се запознае, ако иска да предизвика само възхищение.

1.Тример - задължителен

Съвременният собственик на брада трябва да има поне един тример в арсенала си. Не всеки мъж решава да пусне твърде дълга брада, предпочитайки да се придържа към средния вариант. Тук не можете да се справите без помощта на тример, тъй като само с негова помощ можете да постигнете симетрия. Препоръчва се да вземете различни приставки за подстригване, за да третирате правилно всички зони на лицето.

Още: Защо самолетните компании не позволяват на пилотите да имат бради?

2. Брадата трябва да има форма.

За да не объркате мъжа си с избягал горски, е важно да се погрижите за оформянето на брадата му. Ако мъжът се затруднява да реши коя форма на брада и мустаци му подхожда най-добре, трябва да се обърне към професионален бръснар, който ще избере най-добрия вариант, благодарение на своя опит. По-късно мъжът може да се научи как да поддържа форма у дома.

3. Отделен сешоар

Сега можете спокойно да дадете на вашия брадат мъж отделен сешоар, тъй като брадата, по-дълга от средното, се нуждае от редовно къпане. Нашият експерт препоръчва да изберете специален шампоан за брада, а тези, които не планират да отглеждат твърде дълги косми по лицето, могат да минат с хипоалергенен сапун, за да не предизвикват дразнене на кожата. Специалистите не препоръчват да оставяте дългата брада да изсъхне сама, важно е да й помогнете със сешоар и след това да нанесете балсам, за да предотвратите прекаленото загрубяване на космите.

Още: Вреди ли лицевото окосмяване при мъжете?

4. Оцветяване на брада

Да, брадата, както и косата на главата на мъжа, трябва да е едноцветна. Сиви плешиви петна или мустаци с различен цвят - всичко това ще придаде на образа повече небрежност, не може да се говори за никаква привлекателност. Изборът на цвят за брада не е труден: съсредоточете се върху цвета на косата си и изберете нюанс с два или три нюанса по-тъмен.

Любопитни и забавни факти за мъжките бради

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес