Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 ползи за организма на любителите на бира

18 юли 2024, 12:44 часа

Ако сте любител на бирата, изследователите вече са установили някои ключови ползи, които тази напитка може да има за вашето здраве в дългосрочен план.

Още: Тайната на здравия организъм: 10 плода, които трябва да ядете всеки ден

Няколко проучвания, предполагат, че естествените хранителни вещества в бирата, а не алкохолът сам по себе си, са тези, които осигуряват някои от тези ползи.

Тъй като безалкохолните бири никога не са били толкова разнообразни, колкото днес, те могат да бъдат по-здравословен вариант от алкохолните. За да се възползвате от всички здравословни ползи на бирата, изследователите препоръчват жените да консумират максимум една на ден, а мъжете - две.

Четири ползи от консумацията на бира

Може да ви предпази от сърдечно-съдови заболявания

Изследователите твърдят, че умерената консумация на бира е свързана с подобряване на сърдечно-съдовото здраве при хора с такива проблеми.

Бирата може да помогне за предотвратяване на диабет при мъжете

Според изследователите мъжете, които не пият бира, имат значително по-висок риск от колебания в нивата на глюкоза в сравнение с тези, които пият бира. Затова те предполагат, че консумацията на бира от време на време може да предпази от диабет.

Бирата допринася за по-добра костна плътност

Съединенията, присъстващи в бирата, стимулират остеобластите, подобряват структурата на костите и помагат за реминерализацията на костите и зъбите. Всичко това означава, че малко количество бира може да допринесе за здравето на вашите кости в дългосрочен план.

Бирата може да понижи холестерола

Изследователите установили, че бирата помага за повишаване на добрия холестерол и регулиране на нивата на лошия холестерол, благодарение на антиоксидантите, които съдържа.

Още: Ако сте над 65 години, избягвайте този вид сирене

Важно е да се отбележи, че това е установено при консумация на много малко количество бира.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес