Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3-те най-опасни дни през май 2023 г.

24 април 2023, 22:03 часа

Опасните и неблагоприятни дни не винаги означават, че сме обречени на проблеми и провал по всички въпроси. Ако всичко е направено правилно, проблемите могат да бъдат сведени до нула.

Добрата новина е, че през май има само три опасни дни.

1 май - Съвпад Слънце-Меркурий и започва ретрофазата на Плутон

На 1 май започва ретроградното движение на най-отдалечената от нас планета – Плутон. Въпреки факта, че е много малък и отдалечен, отрицателното му въздействие ще бъде много забележимо, особено през първите няколко седмици. До 10 октомври тази година тази планета ще се опитва да ни изправя по-често пред най-големите ни страхове. Самият ден на началото на обратното движение на Плутон също ще бъде опасен. В първия ден на май ще усетим лек негативизъм. Може би трябва да прекарате малко време в самота през този ден, защото Плутон може да предизвика кавги. Не се вслушвайте в коментарите на непознати и не реагирайте по никакъв начин на критики отвън.

Знаете ли коя планета на коя зодия отговаря - проверете вашата

5 май - полусянково лунно затъмнение

Второто затъмнение за 2023 г. е на 5 май. Ще премине под влиянието на Скорпион и ще бъде полусянка. Ако преди две седмици Луната покриваше Слънцето, сега сянката на Земята ще падне върху Луната. Скорпионът принадлежи към елемента Вода, което означава, че последствията от това затъмнение ще бъдат много дълготрайни и не най-очевидните. Ето защо астролозите силно препоръчват да останете изключително внимателни през целия петък 5-ти.

Това ще бъде ден на измама, лицемерие, егоизъм, ревност, предателство и манипулация. Изключително силни ще бъдат енергийните вампири, които ще черпят силата на околните с двойна ефективност. Астролозите силно съветват да следвате желанията си. Определено е невъзможно да похарчите много пари в този ден. Също така не се препоръчва да се впускате в приключения и да влизате в открити конфликти между врагове. Ако в този ден някой ви пресече пътя, този човек може да започне да ви отмъщава, но не веднага.

Пари, пари и пак пари за тези зодии предсказват звездите

На този ден не е препоръчително да се вярва на всичко, което говорят другите, особено ако са някакви длъжностни лица, политици. Лъжата ще стане норма за нас, така че за мнозина ще стане много по-лесно да решат да измамят за лична изгода.

5 май ще бъде огледална дата, така че частично отрицателната енергия на затъмнението ще бъде затворена от творческото начало на числото 5. Това ще помогне да не загубим късмета и самоконтрола.

9 май - Слънце в съвпад с Уран

9-ти е денят, в който Земята, Слънцето и Уран се подреждат. Този аспект се нарича връзка. Слънцето и Уран ще се борят за правото да управляват нас и живота ни, така че тази конфронтация може да има много негативно въздействие върху настроението на повечето хора. Ще бъде ден на непредсказуемост, мързел и спонтанни решения. Астролозите съветват да обуздаем този бунтарски дух в себе си, за да не си създаваме нови проблеми и да не предизвикваме хаос.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес