Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 лесни начина за подобряване на състоянието на косата и кожата

08 юли 2024, 12:04 часа

Ние сме това, което ядем, затова винаги трябва да внимаваме какво поднасяме на тялото си всеки ден. Използвайте храната като естествен лек за ежедневните проблеми, за които тялото ви сигнализира, като я консумирате или я използвате като лечебно средство.

Още: Оставете косата си да побелее стилно: Съвети от топ стилисти

Ако искате по-гъста коса, по-малко целулит, чиста кожа или повече жизненост в профила си, обърнете поглед към природата и използвайте нейните продукти. Съсредоточете се върху витамините, минералите и хранителните вещества, от които се нуждаете, за да бъдат резултатите също толкова здравословни и дълготрайни. В тази статия ви представяме правилните средства, за да подобрите всичко, свързано с кожата и косата си.

Канела за целулит

Канелата е вкусна подправка и е пълна с витамини за организма, такива са и свойствата ѝ при възстановяване на външната красота. Процедурите с канела насърчават доброто кръвообращение и придават на кожата повече младост и свежест, като свеждат до минимум несъвършенствата и бръчките. Ако искате да се отървете от целулита по естествен начин, опитайте лечението с канела.

В купа добавете 2 супени лъжици кокосово масло, 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица смляна канела.

Вземете малко в ръцете си и масажирайте с кръгообразни движения желаната от вас зона. Правете тази процедура по време на душ върху влажна кожа в продължение на 5-7 минути. След това изплакнете тялото си с много вода и измийте с измиващ продукт.

По този начин ще увеличите добрата циркулация на кръвта в зоната, в която действате, както и ще премахнете мъртвите клетки, като направите кожата да изглежда по-гладка.

Авокадо за гъста коса

Авокадото е една от онези храни, които често се срещат в козметичните терапии, особено за коса. Това е така, защото съдържащите се в него мастни киселини и витамин Е укрепват и подхранват косата ви.

Пресовайте половин авокадо с 1 супена лъжица зехтин и със създадената кремообразна маса намажете косата в най-увредената ѝ част. Поставете маската върху мокра коса, дръжте я 15 минути, след което можете да я изплакнете.

Манго срещу признаците на стареене

Наричат го плода на младостта и не без основание. Мангото съдържа витамини А и С, които помагат за изсветляване на старческите петна и премахване на бръчките.

Още: Никога не правете това: Как да избегнете оредяването на косата с напредване на възрастта

В миксер добавете половин домат и половин манго и продължете да разбърквате, докато се получи течна каша. След това я поставете върху чисто лице на местата, където имате петна, или върху цялото лице. Оставете за 15 минути и изплакнете. При много тъмни петна правете тази процедура два пъти дневно. Можете да съхранявате сместа в хладилника до една седмица.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес