Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

17,5 млрд. долара за подаръци за Св. Валентин

13 февруари 2012, 16:28 часа

Около 17,5 милиарда долара ще изхарчат американците за подаръци за деня на влюбените, сочи проучване. Традиционно се купуват картички, бонбони и цветя, но все по-често влюбените предпочитат да си разменят ваучери, заредени с определена сума пари, предаде БНТ.

Средностатистическият американец планира да похарчи за подаръци по случай 14 февруари около 126 долара, което е с почти 9 на сто повече в сравнение с миналата година. Това сочат прогнозни данни на Националната федерация по търговия на дребно в САЩ.

По думите на представител на федерацията и тази година най-популярни ще бъдат картичките, бонбоните, цветята и бижутата, но освен тях подаръчни ваучери с парични суми също са доста предпочитани. Около 20 процента от американците планират да поднесат на своята половинка бижута, а 17 процента са се ориентирали към въпросните ваучери.

Според една трета от жителите на САЩ бонбоните и цветята са най-подходящи за подарък, а още толкова залагат на романтичната вечеря в ресторант. Традиционно най-популярното цвете за този ден е червената роза, а шампанското и шоколадът са любима комбинация на влюбените.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес