Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

15 народни поверия за много пари

05 януари 2021, 19:20 часа
Реклама

Една от основните цели в живота на хората е стремежът да натрупат пари. Благосъстоянието на семейството е една от основните цели на всички общества, пише “Труд”

Древните хора са се опитвали да забележат онези събития, които са били от полза и са ги пренасяли през вековете. Така до наши дни са достигнали много вярвания, които предвещават богатство и имуществени облаги.

Домакинството е доста важно и за да бъде всичко наред у дома, трябва да спазвате някои правила, които ще ви помогнат да живеете в изобилие и да не се нуждаете от нищо.

Народни поверия за много пари

- Почистването в къщата трябва да започва винаги и само от вратата навътре към стаята.

 - Боклукът никога не се измита през прага, защото така си измитате късмета и няма да имате благополучие.

- Когато слънцето залязва не трябва да се мие пода, тъй като всичко, което е придобито, няма да остане у дома.

- Метлата трябва да се обърне с дръжката надолу, за да може просперитетът да дойде в къщата.

- Нещата трябва да са на мястото си, ключовете и празните бутилки не могат да се поставят на масата, това е символ за бедност и недоимък.

- Ако гости дойдат в къщата, тогава покривката след тях трябва да се изтупа на улицата, а не в къщата, това е сигурен начин да бъдат привлечени пари.

- Вечер не можете да изнасяте боклука от къщата, защото се смята, че парите ще „избягат“ от вас.

- Ако собственикът види паяк в къщата, това е на печалба и не трябва да убива животното.

- Солта никога не трябва да липсва в къщата и не бива да се дава назаем.

- Не можете да давате на някого хляб вечер, благополучието напуска къщата.

- Не можете да седите върху масата.

- Някои хора вярват, че неживите предмети са способни да усещат и възприемат света около тях. Използването на знаци помага да се гарантира, че в къщата винаги ще има благополучие и благоденствие.

- Мнозина са сигурни, че е възможно да общуват с неживи предмети и те реагират в замяна. Днес хората почти не вярват в поличби, но напразно, защото ако следвате поне някои от тях, можете да постигнете много успехи.

- За да привлече богатство и благополучие в къщата, човек трябва да се настрои вътрешно.

- Не е препоръчително да носите чуждо злато, да давате пари назаем и да харчите пари за ненужни неща. Ако се придържате към поне някои от правилата, тогава можете да постигнете целта си и да получите успех и богатство и в същото време да го увеличите.

- Не всички знаци помагат на човек да постигне успех, но има такива, чието изпълнение ще промени живота към по-добро и ще ви научи как да управлявате разумно парите и да живеете в изобилие.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес