Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11 навика, които ви обричат на бедност

30 май 2024, 22:00 часа

Много хора се сблъскват с финансови затруднения и живеят от заплата до заплата. Същевременно те не откриват отговор на въпроса защо не могат да се отърват от бедността и да постигнат успех.

Реклама

Често напълно незабелязани неща изпразват банковата сметка, вкарвайки хората в омагьосан кръг на бедност. New Trader U посочва 11 навика, които ви пречат да постигнете финансова стабилност.

Често хранене навън

Редовното посещение на ресторанти или поръчването на храна у дома може бързо да изтощи бюджета ви. Готвенето у дома е много по-евтино.

Импулсивни покупки

Купуването на вещи по прищявка особено ако не са от първа необходимост, може да изтощи бюджета ви с течение на времето. За да ограничите импулсивното харчене на пари, опитайте да изчакате 24-48 часа, преди да купите нещо. Това ще ви даде време да прецените дали имате нужда от артикула и дали се вписва в бюджета ви.

Защо в една от най-богатите страни - Великобритания, има толкова много бедни

Неизползвани абонаменти

Неизползваните абонаменти за фитнес, абонаменти за стрийминг или абонаменти за музика могат да изтощят банковата ви сметка. Създайте си навик редовно да преглеждате абонаментите си и да анулирате тези, които не използвате или вече не се нуждаете.

Прекомерни разходи за развлечения

Постоянното харчене за филми, концерти и други форми на забавление може да ви излезе скъпо. Да се ​​наслаждавате на свободното си време е важно, но има много рентабилни алтернативи. Гледайте филм у дома, посещавайте безплатни социални събития.

Закупуване на маркови стоки

Изборът на подобни продукти може да ви спести пари в дългосрочен план. В много случаи подобната версия на даден марков продукт е почти идентична с оригинала, но струва много по-малко.

Заплащане на пълна продажна цена

Неизползването на клиентски карти или кодове за отстъпка може да доведе до преразход. Преди да направите покупка, особено голяма, прекарайте няколко минути в търсене на налични отстъпки.

Невъзможност за сравняване на цените

Ако не търсите най-добрите оферти за услуги като застраховка, телевизия или телефонни планове, в крайна сметка тази услуга може да ви струвате повече пари. Много хора използват един и същ доставчик от години, без да осъзнават, че могат да получат по-добра оферта другаде.

Имате дългове по кредитна карта

Дългът с висока лихва може бързо да се натрупа и да се превърне във финансово бреме. Ако правите само минималното месечно плащане, лихвите могат да доведат до увеличаване на задълженията ви, което затруднява изплащането.

Купуване на къща или кола, които са по джоба ви

Ако харчите твърде много за големи покупки, няма да ви останат пари за други разходи. Когато правите голяма покупка, трябва да имате предвид месечното плащане и общите разходи за притежание, включително застраховка, поддръжка и ремонт.

Неспособност за спестяване на пари

Неспособността да спестите пари за спешни случаи, пенсиониране или други финансови цели поради разходи може да доведе до това да живеете от заплата до заплата.

Дори малки, редовни вноски в спестовна сметка могат да помогнат за натрупване на прилична сума с течение на времето. Стремете се да спестявате поне 10-20% от месечния си доход и третирайте спестяванията като всяко друго задължение, което имате.

Пушене или пиене на твърде много алкохол

Тези навици не само са лоши за вашето здраве, но също така могат да окажат значително влияние върху вашите финанси. Само си помислете колко пари харчите за цигари или алкохол всеки месец.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес