Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради кредит от ББР: Претърсват имоти на Румен Гайтански - Вълка

14 август 2024, 09:10 часа • 4867 прочитания

Претърсват имоти на Румен Гайтански - Вълка, съобщи БНТ.

Действията на прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи са във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие (ББР).

Акцията тече на адреси в София и в офиси на "Кристална вода" в Кърджали. По предварителна информация се претърсват и адреси, свързани с бившия директор на ББР Стоян Мавродиев, съобщи Нова телевизия.

ОЩЕ: Гайтански и Доган, Доган и Гайтански: По следите могат да вървят само държавни органи

След приключване на действията по разследването наблюдаващите прокурори ще преценят дали има основания за повдигане на обвинения.

Има данни, че управителят на фирмите бенефициенти е напуснал страната, поради което същият ще бъде задочно обвинен и обявен за издирване. Същото се отнася и за бившия директор на ББР.

По информация на БНТ преди дни Вълка и Стоян Мавродиев са напуснали страната.

Припомняме, че преди няколко дни Комисията за противодействие на корупцията (КПК) се активизира по темата с неизплатения рекорден заем в размер на 148,5 млн. лв., отпуснат през 2019 г. от ББР на фирмата „Роудуей кънстракшън“, свързана с Румен Гайтански - Вълка. ОЩЕ: Антикорупционната комисия свърза рекордния заем от ББР за Гайтански с дълговете на ТЕЦ-а на Доган

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес