Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха българин, участвал в престъпна група за насилие, рекет и убийства

08 октомври 2024, 12:36 часа • 617 прочитания

32-годишен българин, участвал организирана престъпна група за насилие, рекет, изнудване и убийства, е задържан в София, съобщиха от МВР. 

В какво е обвинен?

Задържаният е заподозрян в изнудване и незаконно притежание на оръжие на територията на Кралство Нидерландия. За него е издадена европейска заповед за арест от офис на прокуратурата на град Амстердам, под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура.

Операцията е проведена като част от международно разследване. В хода на проведените действия у нас въз основа на европейска заповед за разследване, са претърсени три адреса и две моторни превозни средства, свързани със задържания. На един от адресите, обитаван от него, е иззет преправен боен пистолет със заличени номера и заглушител, два пълнителя и 19 патрона за оръжието.

Открити са и документи и записки, които имат отношение към разследването. Иззети са и два мобилни телефона. На другите два адреса, собственост на свързано със задържания лице, са открити още 7 огнестрелни оръжия (5 пистолета и 2 пушки), както и 1000 боеприпаса.

Мъжът е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Властите на Нидерландия са изискали екстрадиция на арестувания български гражданин.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес