Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Водачът заспал на волана: Камион с водка се преобърна на магистрала "Марица"

30 септември 2024, 16:57 часа • 581 прочитания

Товарен автомобил, превозващ водка, се е преобърнал преди обяд днес на километър 77 на автомагистрала „Марица“ в района между Харманли и Любимец, в посока към Турция. Това съобщи старши инспектор Стефан Димитров от сектор „Пътна полиция" в Хасково, цитиран от БТА.

Камионът е управляван от шофьор от Украйна. Предполагаемата причина за инцидента е заспиване на водача зад волана. Той изпуснал контрола върху управлението и първоначално камионът се е ударил в разделителната мантинела, след което се е обърнал на пътното платно.

Още: ТИР горя на автомагистрала Струма (СНИМКА)

При инцидента няма пострадали, но част от превозвания товар се е изсипал на пътното платно, съобщи старши инспектор Стефан Димитров.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че движението в участъка на инцидента се осъществява в двете посоки в активните ленти. АПИ призовава шофьорите по маршрута да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Трафикът се регулира от „Пътна полиция".

Междувременно на пътя Ивайловград – Крумовград, в района на село Чучулига, е станало друго произшествие, заради което движението се осъществява двупосочно в едната лента, съобщават още от АПИ.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес