Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Версията на Ембака за смъртта на Николай Чивиев: Нападна ме

21 ноември 2016, 09:20 часа • 3256 прочитания

Направо ме удари с палката, паднах и след това побягнах. Той се върна и почна да троши колата. Жена ми беше в кръв, беше порязана, излезе и почна да му се моли да спре. Тръгнах към колата да помогна, той взе ключовете от колата да не мога да тръгна. Той се приближи към мен с палката, тя беше метална. Грабнах един камък, колкото юмрук и го хвърлих по него, не исках да го ударя. Такава е версията на Емил Първанов-Ембака, който е обвинен за убийството на Николай Чивиев на АМ „Струма”. Чивиев е братовчед на шефа на „Агромах” Методи Бачев, който се прочу със „сексуална” реплика към Бойко Борисов.

Според Ембака той не е могъл да избяга, защото пътят му бил препречен. Той добави пред Нова телевизия, че оказал първа помощ на Чивиев и го закарал до болница, а приятелката на Чивиев и негов познат, които били на мястото на инцидента, не реагирали по никакъв начин. Пред лечебното заведение имало близки на Чивиев, които били готови да се саморазправят. Ембака се укрил, защото по всички медии било съобщено, че приятели на Чивиев от Френския легион го търсели. Щях да се предам веднага, но като чух, че ме търсят, се укрих, добави Първанов. По думите му той не е напускал България.

Като доказателство пред съда е предоставен запис от мобилен телефон на случилото се на АМ „Струма”. Ембака може да получи до 30 години или доживотен затвор.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес