Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Вечерта преди делото пак ме заплаши, че ще умра": Ясмин Кирилова за жената, която тормози нея и Дара Екимова

04 септември 2024, 09:31 часа • 1405 прочитания

Ясмин Кирилова, инфлуенсърката, която от повече от година получава онлайн заплахи от Гергана Неделчева, разказа в ефира на "Здравей, България" по NOVA какво се е случило по време на първото открито съдебно заседание в Пловдив по делото за тормоз, провело се на 3 септември. "Тя беше абсолютно хладнокръвна, гледаше напред. Избягваше да вижда кой е там. Явно това са инструкции, които са ѝ дадени преди делото, предполагам от нейните адвокати. Изпитахме смесени чувства. Изпитахме агресия, едновременно и някаква жал, защото виждаме, че тя просто е болна и проблемът не е в нея. А проблемът е в нейните роднини и в хората, които не полагат никакви грижи за това тя да е добре.".

Кой е жертвата и кой - агресорът?

Ясмин заяви, че адвокатите на Гергана се опитват да изкарат нея и певицата Дара Екимова виновни, а Гергана - жертва. "Делото се отложи, но пък защитата се опитва доста упорито да убеди съда, че едва ли не ние с Дара сме започнали целия този тормоз преди време, без никаква причина. Смятат, че ние двете с Дара всъщност сме виновни." Водещата Мирослава Иванова припомни, че версията на майката на Гергана Неделчева е същата - че дъщеря ѝ е жертва на тормоз, а не обратното. "Тезата на защитата е, че ние всъщност стартираме този тормоз и тя на някакъв етап не е издържала на този тормоз. Което е абсолютно доказано, че не е така.", каза Ясмин Кирилова.

Снимка: Dara Ekimova/Facebook

Припомняме, че жалбата срещу Гергана Неделчева е подадена от Дара Екимова и нейния продуцент Саня Армутлиева с искане жената, която изпраща заплахи, да бъде настанена и лекувана в специализирано психиатрично заведение по реда на Закона за здравето.

Още: Дара Екимова показа как е изглеждала преди (СНИМКА+ВИДЕО)

Нова експертиза за Гергана

На въпрос дали ще има нова експертиза и дали след нея Гергана отново ще се лекува Ясмин отговори: "Не сме сигурни какво ще се реши, но експертите твърдят, че тази експертиза трябва да бъде проведена в болнична среда, понеже в домашни условия тя (Гергана, бел.ред.) се влошава много. Което евентуално ще даде някакъв отговор за това дали роднините ѝ са виновни донякъде за нейното състояние и може би ще се наложи някой да носи отговорност за нея."

Според инфлуенсърката единственият вариант Гергана да няма достъп до електронни устройства е ако майка ѝ, която живее с нея, я спре. Но законово основание жената, която отправя заплахи, да няма достъп до електронни устройства няма. Ясмин каза още, че вечерта преди делото отново е получила заплахи от Гергана - как ще я убие, как делото е прекратено и не могат да я докоснат.

Следващото заседание е насрочено за 17 септември.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес