Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинци са извършили атентата срещу Алексей Петров

02 февруари 2016, 19:00 часа • 6094 прочитания

Украински граждани са задържани за опита за покушение срещу бившата барета Алексей Петров. Това съобщава националното радио, като се позовава на източници от МВР.

Арестуваните са съпричастни към стрелбата с гранатомет срещу колата на Петров в столичния квартал "Лозенец". При нападението бяха възпроизведени два изстрела, като единият от снарядите не се взриви, а вторият не улучи автомобила.

През цялата изминала седмица в полицията са водени предимно граждани на Русия и Украйна за разпити по случая. Арестите са извършени преди два или три дни. Според неофициална информация предстои да бъдат обявени за издирване още съпричастни към покушението.

Очаква се повече информация по случая да бъде дадена утре на пресконференция.

Срещу Алексей Петров бе стреляно с два български гранатомета "РПГ 22 Нето" на 29 октомври миналата година. Гранатите обаче не се взривиха заради близкото растояние между стрелците и бронирания мерцедес на Петров. Единият снаряд се заби във вратата на колата, а другият дори не я уцели. За да може да с взриви такава граната трябват поне 50 метра разстояние, а стрелците са били на около 20.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес