Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тома Томов предполага, че внукът му е убит заради безотговорно поведение към оръжие

14 януари 2021, 07:39 часа • 4166 прочитания

Имам информация, че синът на задържания 38-годишен Д. Й. е показвал оръжие на баща си на други деца. Това заяви бившият депутат Тома Томов, чийто внук загина в Мездра и една от версиите е убийство.

По думите му пред БНТ, бащата е имал цял арсенал от ловни оръжия, включително карабини. Той предполага, че скарване между внука му и момчето на арестувания е довело до трагичния край. "Не е доказано, че бащата не е бил в къщата", каза още Томов, който по професия е юрист. "Ако бях прокурор, щях да знам на петия час", добави той пред bTV, след като обясни, че може да се проследи телефона на заподозрения и да се видят локациите.

Първоначалната версия беше, че внукът на Томов е починал заради инцидент с пиратка. Томов обаче говори в смисъл, че заподозреният е прикривал престъплението, включително с местене на тялото.

Припомняме, че вчера, 13 януари, роднини на загиналото дете атакуваха къщата на арестувания и се стигна до сериозно напрежение, преобърнати бяха коли. Възмущението избухна, защото майката на младежа, който може да е извършил убийството, е на свобода и почернената фамилия смята, че тя влияе на разследването като подучва детето си. Майката е чужд гражданин. Петима души са арестувани, а при атаката в къщата е имало две деца, едното на 3 години.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес