Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Такива работи не съм писал": Георги Николаев пред съда за заканата за убийство

09 август 2023, 11:48 часа

"Не съм запознат с делото, не ми е предоставено нищо. Такива работи не съм писал". Това заяви пред съда обвиняемият по случая с нарязаното с макетен нож 18-годишно момиче от Стара Загора - Георги Николаев.

Реклама

Преди дни той получи допълнително обвинение след разпит на пострадалото момиче - за закана за убийство. Разследващите твърдят, че 26-годишният мъж 6 пъти отправял подобни предупреждения.

Още: След разпит на пострадалото момиче: Георги Николаев с ново обвинение, заплашил общо 6 пъти

Припомняме, че се водят две досъдебни производства - за закана за убийство и за средна телесна, като и при двете наказанието е до 6 г. лишаване от свобода. Първоначално съдиите и прокурорите в Стара Загора пуснаха заподозрения извършител на свобода заради тълкуване на 400 шева като "лека телесна повреда", но след масови протести в цяла България Николаев беше задържан и последваха оставки.

ОЩЕ: Прокурорът, допуснал насилника Георги Николаев да излезе на свобода, подаде оставка

Съдът решава дали да остави Николаев в ареста, той иска да излезе

Окръжният съд в Стара Загора днес решава дали да остави в ареста обвинения. Заседанието се провежда по делото за заканата за убийство. Николаев иска да излезе на свобода.

Обвиненията за шест заплахи бяха представени от адвоката му Петко Кънев като несъстоятелни. Защитникът поиска обаче първо да бъде отменено решението на първа инстанция за мярката на клиента му, защото твърди, че то е взето от незаконен състав. Кънев също така обясни, че на Николаев е била отказана лична защита и възможност да се запознае с материалите на делото. Според него клиентът му бил "задържан на всяка цена" заради обществения натиск, предава "Дневник".

Прокуратурата твърди, че има категорични доказателства по повдигнатите срещу Николаев обвинения. По двете дела са събрани доказателства, които "се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и др.", твърди държавното обвинение.

На въпрос дали има втори извършител, от прокуратурата отвърнаха преди дни: "Изследват се всички версии. На този етап нямаме доказателства, които да сочат, че има втори извършител".

ОЩЕ: Д-р Пламен Димитров: "Ефектът Луцифер" ражда садистите в България (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес