Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срязаха спирачките на влак в Лом

03 юни 2024, 07:55 часа
Реклама

Неизвестен извършител е срязал пет маркуча на спирачната система на локомотив на гара Лом. Това се е случило на 1 юни. Счупено е и предното дясно стъкло на машината.

На косъм от трагедия

Влакът е трябвало да потегли с композиция от пътнически вагони. По чудо не се е стигнало до трагедия. 

ОЩЕ: Влак и локомотив се удариха челно на Централна гара в София, има пострадали (СНИМКИ)

"Локомотивната бригада, която е назначена да извози първия влак за гара Брусарци, установява счупеното стъкло и прерязаните маркучи. Те са сериозно прорязани. В най-лошия случай щеше да стане удар във вагоните, а влакът щеше да стане неуправляем", обясни инж. Еленко Кирков в ефира на Нова телевизия.

Веднага е повикана полиция, като служителите на МВР са направили оглед, който ще продължи и днес. Локомотивът ще бъде отремонтиран.

Инж. Кирков беше категоричен, че подобен вандализъм е „смъртна присъда” за локомотивната бригада и за всички, които пътуват с влака.

Припомняме, че миналата седмица маневриращ влак с вагони на влак "Чайка" удари друга композиция на Централна гара в София. Пострадаха няколко човека.

Немалко са и случаите на замерени с камъни на влакове през тази и миналата година. ОЩЕ: 37 случая на хвърлени камъни по влакове от началото на тази година 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес