Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След разпит на пострадалото момиче: Георги Николаев с ново обвинение, заплашил общо 6 пъти

04 август 2023, 14:59 часа
Реклама

Пострадалото 18-годишно момиче от Стара Загора е било разпитано допълнително и показанията му са били сред основанията за допълване на обвинението на задържания Георги Николаев. Това обявиха в петък от прокуратурата в града.

Разпитът е бил направен под формата на щадящо изслушване на лицето в кризисен център в Стара Загора и с участието на психолог, заявиха от обвинението.

ОЩЕ: "Не 400, 800 шева": Приятел на насилника от Стара Загора обяснява заплашвал ли е нарязаното момиче

Новото обвинение

Днес, 4 август 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо 26-годишния Георги Николаев - по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Д.М.

Припомняме, че се водят две досъдебни производства - за закана за убийство и за средна телесна, като и при двете наказанието е до 6 г. лишаване от свобода. Първоначално съдиите и прокурорите в Стара Загора пуснаха заподозрения извършител на свобода заради тълкуване на 400 шева като "лека телесна повреда", но след масови протести в цяла България Николаев беше задържан и последваха оставки.

ОЩЕ: Прокурорът, допуснал насилника Георги Николаев да излезе на свобода, подаде оставка

Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Георги Николаев лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Д.М., и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа, гласи прессъобщението на прокуратурата, което бе потвърдено и от един от обвинителите.

6 закани за убийство

До момента бе установено, че Николаев се е заканил на момичето по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем.

Според новите доказателства мъжът е отправил заплахи към Д.М. още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г., за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Г.Г. (Георги Николаев Георгиев) се е заканил с убийство на момичето общо 6 пъти.

ОЩЕ: След дъжд качулка: Прокуратурата в Стара Загора се самосезира за насилие над жени от 2015 г. насам

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Г.Г. е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и др., съобщиха от прокуратурата. Действията по разследването са в активна фаза.

На въпрос дали има втори извършител, от прокуратурата отвърнаха: "Изследват се всички версии. На този етап нямаме доказателства, които да сочат, че има втори извършител".

ОЩЕ: Д-р Пламен Димитров: "Ефектът Луцифер" ражда садистите в България (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес