Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С обещание за ремонт: Строители завличат хора с хиляди левове

08 декември 2023, 09:30 часа • 3277 прочитания

Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора с десетки хиляди левове. В град Игнатиево има и хора, които живеят от рекет на невинни. Това показа разследване на Нова телелвизия.

Измамната схема

Измамниците действат по следния начин – пускат обяви за ремонти на покриви. Когато ги потърсят бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Тогава започва същинския тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят.

ОЩЕ: Гробари търгуват, рекетират и изнудват близки на починали в София

Измамена жена разказа за заплахите. „Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и си стара, ако не изтеглиш кредит и не ни дадеш парите", заплашвали измамниците възрастна жена.

Това не единствената жертва, те са многобройни и все възрастни. А обявите, които те пускат са навсякъде - в интернет, по брошури и вестници. Има хора, които са били заплашвани и измамени с 42 000 евро.

Кои са измамниците?

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми., регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР. 

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. „Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес